Een blokje rocky road is eigenlijk niets anders dan gesmolten chocolade, heerlijke marshmallows en fijne nootjes. Onwijs genieten, maar niet echt gezond. Daarom heb ik ze in een healthy jasje gestoken, zodat je altijd kan smullen van deze zeer prettige chocoladebommetjes. 

Ingrediënten

Heerlijk bij de thee!

  • 200 gram pure chocolade met zeezout (van de Ap)
  • 3 rijstwafels
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 100 gram noten (ik heb hazelnoten en pecannoten gebruikt)
  • 100 gram cranberries

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Smelt de chocolade samen met de pindakaas totdat het een vloeibaar geheel is.
  2. Verfrommel de rijstwafels en hak de nootjes in stukken.
  3. Doe deze samen met de cranberries in een kom en meng de chocolade erdoorheen. Alles moet bedekt zijn met een flinke laag choco.
  4. Bekleed een bakblik (ik heb een cakeblik gebruikt) met bakpapier en giet het mengsel erin.
  5. Laat het een uur hard worden in de koelkast. Daarna kan je het in brokken snijden. Wel altijd in de koelkast bewaren!

Geniet ervan! 

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden