Categorieën Baby spamhomepage

Zo val je weer snel in slaap na het geven van de nachtvoeding

Er ‘s nachts uit moeten omdat de kleine druif honger heeft, is één ding. Niet meer in slaap kunnen komen na deze nachtelijke onderbreking, is een heel ander verhaal. Regelmatig lag ik na een nachtvoeding nog drie kwartier tot een uur naar het plafond te slapen, terwijl de wijzer van de wekker steeds dichter naar het alarm kroop. Gelukkig heb ik nu een manier gevonden waardoor de plafonddiensten over zijn! 

En sociaal als ik ben, deel ik hem natuurlijk met je. Want: papa's en mama's met slaapgebrek moeten elkaar steunen! #teamnevernotsleeping #teamslapenisvoorwatjes #teamjijkrijgtdiewallennietvanmijngezicht.


De methode

*insert enorm zweverige, fijne, ASMR-stem waar je direct ontspannen van wordt.*

– Ga in je favoriete slaaphouding liggen, zodat je helemaal kan ontspannen. Ik ben bijvoorbeeld een echte buikslaper en lig het lekkerst met een been gestrekt en een knie opgetrokken.

– Visualiseer een gekleurde vloeistof en breng deze in gedachten naar je tenen. Zorg ervoor dat je ze heel bewust voelt en dat iedere teen evenveel aandacht krijgt.

– Breng de gekleurde vloeistof daarna langzaam via je voeten naar je enkels. Ervaar dit ook heel bewust en probeer aan niets anders te denken. Het is alleen jij, je enkels en de gekleurde vloeistof.

– Daarna volgen je kuiten en je scheenbenen. Ben je er nog volledig bij of zijn je gedachten afgedwaald? Breng ze dan weer terug naar waar je gebleven was.

– Je knieën zijn aan de beurt. Laat de gekleurde vloeistof door je gehele knie gaan en zorg ervoor dat je je knieën ook echt voelt.

– Via je bovenbenen kom je bij je heupen. Dit is een groot gebied, dus hier mag je best even bij stilstaan. Voel je je heupen goed? En je bekken? Ervaar je dat ze op je bed liggen en voel je de deken erop rusten?

– Laat nu de vloeistof door je buik zweven. Van je onderbuik via je navel naar je maagstreek. Daarna weer naar je onderbuik om via je ruggengraat naar je borst te gaan. Via je borst gaat de vloeistof naar je nek, waar je het even laat rusten.

– Het is weer tijd om te splitsen, want je schouders zijn aan de beurt. Lig je op je rug? Ervaar dan hoe je schouders het bed raken. Ook een buikslaper? Voel hoe de koelte van de lucht je schouders aanraakt of hoe je pyjama op je huid rust.

– Via je schouders gaat de vloeistof naar je ellebogen en daarna naar je polsen. Vervolgens zijn je handen aan de beurt. Een voor een ga je je vingers af, zonder ze te bewegen. Van je pink naar je ringvinger, je middelvinger, je wijsvinger en als laatste je duim. Is iedere vinger even lang aan de beurt gekomen en voelen ze goed?

– Beweeg de vloeistof geleidelijk weer omhoog, richting je hoofd. Laat het langzaam rond golven en voel het puntje van je neus, je oren en je mond. Je bent nu zo ontspannen dat je de vloeistof rustig kan laten verdwijnen.

Oké, ik geef toe dat het een beetje zweverig is, maar je wordt er zo jandoeldeltjes ontspannen van! En de kans is groot dat je al voor ‘je heupen' in slaap ben gevallen. Laat je even weten of het heeft gewerkt? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden