Categorieën Baby spamhomepage

Help, mijn baby werkt niet volgens mijn schema!

Bloed, zweet en tranen heeft het me gekost. Uren heb ik voorover gebogen gezeten om alle lijntjes recht te krijgen, de uren goed in te delen en alle vakjes even groot te maken. Snikkend in een hoekje gezeten toen ik in het laatste blokje alsnog een taalfout maakte. Oké, dit is allemaal een beetje overdreven, maar een schema maken voor je baby is best een hoop werk! 

Mae heeft niet bepaald een strak ritme. Aangezien ze nog niet doorslaapt, wordt haar voedingsschema bepaald door hoe laat ze wakker wordt voor haar nachtvoeding. De ene keer is dat om half 4 (en dan is negen van de tien keer Wim aan de beurt – mega geestig) en de andere keer kwart over 5. De rest van de dag wordt dus bepaald door hoe laat ze haar eerste fles krijgt. En dan weet ik het nog niet zeker, aangezien haar middagdutjes soms zeer uitgebreid zijn en er daardoor vaak 5 uur tussen twee voedingen zit.


IJzersterk en retestrak

Mae slaapt, wanneer ze slaapt.

Alhoewel mijn kleine wup me inmiddels goed heeft geleerd om mee te gaan met ‘de flow‘, bleven de drie R'en toch rondspoken in mijn achterhoofd: rust, reinheid en regelmaat! Achter nummer een en twee kan ik een dikke check zitten, maar die derde is toch wel een dingetje. Als Mae iets niet heeft, is het regelmaat! Daar moest verandering inkomen, vond ik.

Gewapend met een lineaal, gekleurd papier en een pen ging ik ijverig aan de slag. Ik was zeer geïnspireerd geraakt door alle schema's op internet, en voordat ik het wist stond er een ijzersterk en retestrak schema op papier.

Klokkijken

Ik was echter een dingetje vergeten, en dat was dat Mae nog geen klok kan kijken. Al op de eerste dag stortte mijn schema volledig in elkaar. Leuk hoor, dat ik wilde dat ze om 13:00 uur pas at, zodat ik eerst Toeter nog kon uitlaten, maar dan lag zij al een half uur te brullen van de honger. En ook mega grappig dat het schema zei dat ze om half 2 moest slapen. Eigenwijs als ze is, besloot ze pas om 3 uur pas een tukje te doen en deze ook meteen door te trekken tot half 6, om vervolgens de voeding van half 5 te missen, waardoor die van half 9 ook niet meer lekker uitkwam.

Toch maar weer die flow

Eindstand? Ik heb het schema maar weer losgelaten. Mae slaapt wanneer ze moe is en eet wanneer ze honger heeft. Het enige wat er nu wel lekker in zit, is haar badje en het feit dat ze iedere avond om half 9 naar bed gaat. Daarna krijgt ze om 23:00 uur nog een fles en dan zien we wel weer wanneer ze komt.

Hoe werkt(e) dat bij jou? Heb jij een schema of laat je het allemaal op z'n beloop? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden