Categorieën Baby spamhomepage

Waarom ik twijfelde over het vaccineren en mijn uiteindelijke beslissing

Vaccineren, ik vind het een dingetje. Er wordt tegenwoordig zoveel over gesproken en geschreven. De een schreeuwt dat je praktisch je eigen kind vermoordt, terwijl dokters hoofdschuddend toekijken en zuchten dat we 100 jaar teruggeworpen worden in de tijd. 

Toen ik tegen Wim zei dat ik niet zeker wist of ik Mae wilde vaccineren, dreigde hij nog net niet met een echtscheiding. Een grotere voorstander van de vaccinatie ga je waarschijnlijk niet vinden. Mijn twijfel kwam vooral voort uit de enorme hetze die nu tegen het inenten van je kind is ontstaan. Als er zoveel mensen opeens moord en brand over roepen, dan zal het wel niet goed zijn, toch?

Cupcakes

Bron: ANP

Ik ben me erin gaan verdiepen en kwam heel wat verhalen tegen. De meeste vaccinatie battles worden uitgevochten op moederfora. De voor- en tegenstanders gaan elkaar te lijf met allerlei onderzoeken (voornamelijk de voorstanders) en enge verhalen (de tegenstanders). Wat mij vooral bij is gebleven, is de cupcake-vergelijking. Een tegenstander zei:

Als er 1000 cupcakes op tafel staan, en er is er 1 vergiftigd, mag jouw kind er dan een pakken van je?

En daar schrok ik wel een beetje van. Er zijn namelijk verhalen (geen onderzoeken die dat staven – dat geef ik meteen toe) van kindjes die (volgens de ouders) na het vaccineren zijn overleden. Maar toen zei Wim weer:

Van die duizend cupcakes is er misschien 1 vergiftigd, maar 40 worden door het gebrek aan vaccinaties ziek met alle gevolgen van dien. Doe mij die kans van 1 op 1000 dan maar.

Kritische punt

Na lang twijfelen, een boze echtgenoot en navraag doen bij de dokter in het ziekenhuis, gaf een artikel in het NRC de doorslag. Hierin doet een verpleegster uit de doeken welke risico's niet gevaccineerde kinderen allemaal lopen. Daarbij is de dekkingsgraad in Nederland tot onder het kritische punt gezakt. Kinderen die niet ingeënt zijn, worden dus niet meer automatisch beschermd door hun leeftijdsgenootjes, aangezien daarbij ook steeds minder vaccinaties worden gezet. Helaas zijn vooral kindjes die niet gevaccineerd kùnnen worden, hier de dupe van.

Mijn kleine pretletter

Op basis van alle informatie die ik heb gelezen en na al het onderzoek dat ik heb gedaan, heb ik er dus toch voor gekozen om Mae te laten vaccineren. Mijn kleine pretletter vond er geen hol aan en ik zo mogelijk nog minder, maar ik ben blij dat het is gebeurd.

Wat vind jij van vaccineren? Denk je er anders over of ben je het met me eens? Laat het me weten in de comments. 

Bron foto: ANP 

Gabriella

Bekijk de berichten

  • Super ingewikkelde kwestie! Toen Youri klein was, was ik er gelukkig nog niet mee bezig, geen idee wat ik anders gedaan zou hebben.... Ik kan me zeker voorstellen dat je voor inenten kiest!

    • Ik vond het ook echt lastig, maar ik ben blij met deze beslissing. Mede ook omdat ze er zo goed op reageerde. Ik denk dat als ze heel ziek was geworden, ik het wel iets lastiger had gevonden.

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden