Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze week: je eerste lachje en een ziekenhuisbezoek 

Lief Erwtje,

Op het moment van schrijven lig jij te jengelen in de box. Je vindt knuffelen met je mama of papa (of een wildvreemde, dat maakt eigenlijk niet uit, zolang je maar geknuffeld wordt) veel leuker dan slapen. Wat dat betreft lijk je sprekend op je broer, ondanks dat jullie genetisch gezien geen familie zijn. Maar ja, omdat je uitgeslapen toch een veel gezelliger kind bent, laat ik je even liggen. 

Iets wat ik best lastig vind, aangezien ik in jouw tweede maand ook langzaam afgebrokkeld ben: van een vrij nuchter iemand naar een sentimentele bonbon die al tranen met tuiten brult als ze een lachje krijgt van haar kind. Want dat heb je deze maand voor het eerst gedaan moppie: lachen! Wat was je eerste, echte lach mooi, zeg. Van oor tot oor en of je hele leven er vanaf hing.

Ik was nog heel even bang dat dat laatste echt het geval was, lieve Erwt. Vanaf je geboorte heb je namelijk al last van een blauw maskertje rond je mond en neus, en je had ook al een paar keer lijkwitte armpjes gehad. Omdat ik het toch niet vertrouwde, ben ik naar de huisarts gegaan. Die was bang dat er toch misschien een hartblokkade was opgetreden, dus we moesten met spoed langs het ziekenhuis. Gelukkig bleek er uiteindelijk niets aan de hand. Je bent gewoon nog heel klein waardoor niet alle vaatjes weten wat ze moeten doen.

Inmiddels begin je ook al flink te groeien. Je meet al 56 centimeter en je bent 4285 gram. Alhoewel je nog niet heel zwaar bent, eet je wel als een bouwvakker. Je hebt de eetlust van je moeder, want soms heb ik echt het idee dat ik de melk in een bodemloze put giet. We gaan nu ook kijken of voeding voor hongerige baby's niet beter bij je past.

Ik ben benieuwd of je in maand 3 net zo hard groeit als nu, knapperd! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden