homepage

REVIEW: Seoul Sista is nog leuker dan gourmetten

Ken je dat? Dat je een restaurant onwijs graag wilt bezoeken maar dat het er maar niet van lijkt te komen? Seoul Sista stond al tijden bovenaan mijn nog-te-bezoeken-restaurants-lijstje, maar op een of andere manier werd het steeds uitgesteld. Gelukkig stonden op zaterdagavond alle sterren goed en zat ik prinsheerlijk Koreaans te barbecuen in de Hartmansstraat in Rotterdam. 

De foto's die ik op Instagram voorbij zag komen, bezorgde mij al weken honger en toen ik de menukaart van Seoul Sista doorspitte, was de trek helemaal niet meer te houden. Ik kwam erachter dat het restaurant een All You Can Eat formule kent en dat je dus je eigen, nog te grillen vlees en vis kan bestellen. Daarnaast serveren ze ook tientallen andere gerechtjes, zoals sushi, salades en allerlei gefrituurde dingen. Eigenlijk zijn dat precies dezelfde dingen die je bij de gemiddelde Japanner op de kop tikt en ik vermoed dan ook dat het geen toeval is dat Seoul Sista naast ShabuShabu zit.

Men neme een blad sla, gooit er een hoopje vlees of vis op, topt het af met wat heerlijke saus en zie daar: een goddelijke wrap.

Klassieke fout bij Seoul Sista

Omdat manlief en ik pas om 20.15 uur gingen eten, was ik uitgehongerd. Eten moest ik. Heel veel en heel snel. Daardoor maakte ik de klassieke fout om direct iets groots (udon noodles met zeevruchten – hemels!) te bestellen en daardoor al aardig vol te zitten.

Gelukkig heb ik nog heel wat lekkere dingen naar binnen kunnen proppen, waaronder de gesneden beef, gemarineerde inktvis (erg smakelijk, maar heel pittig) en grote garnalen. Omdat je zelf je vlees en vis bakt en braadt, kon ook het grote kibbelen niet ontbreken: “je zit aan m'n vleesje!” “Niet waar, die heb je net op.” Het is alsof je weer bij je oma aan de gourmet zit en met je neefjes en nichtjes om de laatste hamburger strijdt.

Het is een serieuze zaak, zo'n wrap rollen

Dikke buiken parade

Het grote verschil tussen Seoul Sista en andere All You Can Eat restaurants, is dat je bij het eerst genoemde restaurant echt onbeperkt kan eten. Normaal gesproken heb jij 4 of 5 ronden, maar bij dit Koreaanse restaurant kan je 2,5 uur lang onbeperkt snaaien, graaien, bakken en braaien. De porties die je krijgt, zijn ook nog eens erg groot dus na een uur moest mijn riem een standje losser. Na 1,5 uur had ik al het lekkers van de kaart uitgeprobeerd, zag ik mijn eigen tenen niet meer en kon de dikke buiken parade naar de metro beginnen.

Het allergrootste pluspunt van dit restaurant zijn de vriendelijke medewerkers. Zelden heb ik zulke aardige serveersters meegemaakt in een toch redelijk lopende-band-zaak. Dit compenseert het feit dat je 4 dagen stinkt naar een vergeten gourmetstel ruimschoots. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden