Categorieën Baby spamhomepage

8 tips voor een stressvrije eerste vakantie met je baby

Met de meivakantie voor de deur en de zomervakantie in het vooruitzicht, is het weer tijd om de koffers in te pakken. Voor ons wordt het de eerste keer dat we met z'n vieren (inclusief onze gigantische golden retriever Toeter) op vakantie gaan. Omdat ik het type ben dat graag veel beren op de weg zie, besloot ik mezelf enorm goed voor te bereiden. Door deze 8 tips weet ik zeker dat we stressvrij op vakantie met de baby gaan! 

1. Maak lijstjes

Totdat je erbij neervalt! Lijstjes van wat je mee moet nemen, wat de kleine gup normaal gesproken eet en wat je dus ook moet inpakken, lijstjes van lijstjes die je niet moet vergeten. Zo weet je in ieder geval zeker dat alles in je koffer zit.

2. Zoek je bestemming zorgvuldig uit

Er zijn mensen die er hun hand niet voor omdraaien om met hun pasgeborene 6 weken door de binnenlanden van Kenia te trekken, maar ik zie dat niet echt zitten. Daarom blijven wij gewoon lekker in eigen land. Voor de eerste keer lijkt me dat al spannend genoeg. De verre reizen bewaar ik wel totdat ik op z'n minst 1 vakantie met m'n kleintje achter de rug heb.

3. Bereid je goed voor

Heb je een paspoort nodig voor je kleine gup of zijn er misschien extra inentingen noodzakelijk? Het is zo lullig als je er pas op Schiphol achterkomt dat je een vaccinatie of 2 mist natuurlijk. Check daarom altijd extra goed of jij en je baby ready zijn om het grote avontuur aan te gaan.

Zonnehoedje: check!

4. Ga je met de auto? Reken dan op extra reistijd

Manlief dacht dat we wel in 1 keer naar onze bestemming konden scheuren, maar toen de mop laatst na een autoritje van 45 minuten al begon te protesteren, wist ik dat we een paar extra stops in moesten lassen. Hou er dus rekening mee dat je iets langer over je reis doet. Maar dat scheelt je dan wel weer een paar gescheurde trommelvliezen en dat is ook wat waard.

5. Zorg voor voldoende entertainment

Of je nou met de auto, met de trein of met de fiets gaat, het spanningsboogje van die kleine guppies is nog niet zo heel groot. Ik ben zelf geen voorstander van tv kijken op deze leeftijd, dus ik ben alvast wat ‘spelletjes' aan het bedenken die we in de auto kunnen doen. Stiekem vind ik dat zelf wel fijn want dan verveel ik me tenminste ook niet.

6. Vergeet de juiste voeding niet!

Het zal je verbazen hoeveel ouders er in paniek door de plaatselijke supermarkt lopen omdat ze de juiste voeding niet kunnen vinden. Een pak luiers tik je overal wel op de kop, maar zie de voeding van je kleintje maar eens te vinden in een mini dorpje in Frankrijk. Vergeet dus nooit (maar dan ook nooit) om een pak extra melkpoeder in je tas te mikken.

7. De eerste dagen is het verplicht chillen met die billen

Ik plan mijn dagen het liefst vol, voller, volst. Ik kan niet stil zitten en vind het heerlijk om dingen te ondernemen. Maar Mae heeft straks vast iets meer behoefte aan rust dan aan het plaatselijke klompenmuseum. Daarom wordt het de eerste dagen chillen met die billen, totdat mevrouw een beetje geacclimatiseerd is.

8. Pak in stilte je koffers in

Het schijnt dat kindjes behoorlijk zenuwachtig kunnen worden als zij hun ouders de koffer in zien pakken. Er staat overduidelijk iets spannends te gebeuren en daar gaan mini's van stuiteren. Zelf lijkt het mij wat vergezocht, maar deze tip komt van het alom bekende Oei, Ik Groei, dus dan moet het wel kloppen, toch?

Heb jij nog een tip om de lijst voor de eerste vakantie met je baby compleet te maken? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden