Mae loopt en mama blert de boel bij elkaar

Een ruime week geleden maakte ik me nog zorgen over de wandelprestaties van mijn dochter. Deed ze het wel volgens schema? Zou ze inmiddels niet iets verder moeten zijn dan scheuren met de loopwagen? Mae had er lak aan en deed alles lekker op haar eigen manier. Ze besloot zelf wel wanneer ze er klaar voor was! 

Mae stond al vrij snel aan de tafel en kon dat (bij wijze van spreken) uren volhouden. Onderzetters in een doosje, onderzetters er weer uit. Blokjes op tafel leggen en hup, weer terug in de krat. Toen ze dat eenmaal onder de knie had, begon ze steeds meer uitdagingen te zoeken, maar die handjes los, daar begon ze niet aan. De wup had besloten dat haar billen veel te mooi waren om op te vallen.

Met zonder handjes

Langzaam begon ze los te staan. De eerste keer per ongeluk, omdat ze in haar enthousiasme iets met 2 handen tegelijk beetpakte, maar daarna ook bewust. Daar bewoog ze dan niet bij, zelfs haar rechterpink hield ze volledig gestrekt. En mocht er toch onverwachts een windvlaag door haar haren strijken, dan ging ze direct zitten.

Je snapt dat ik hier al euforisch over was. Hallo, mijn baby gaat opeens staan! Dat kleintje mag dan wel besluiten een dreumes te willen zijn, maar in mijn hoofd is ze nog steeds een lief, schattig wezentje dat ik eruit geperst heb.

Haar allereerste stapje

Het los staan ging onverminderd door, maar aanstalten om stapjes te maken, deed ze niet. Tot dinsdag 24 juli. Ze bedacht opeens dat ze vanuit gehurkte positief ook best kon staan. Een tikkeltje wankel wel, maar Mae zag de lol er wel van in. Dit oefende ze de hele dag door en dat het soms ook gewoon een paar keer achter elkaar: hurken, staan, hurken, staan.

Toen haar papa thuis kwam, besloot ze dat het grote moment daar was. ZE ZETTE HAAR ALLEREERSTE STAPJE!

Mijn kleine Erwt was uiterst content met zichzelf en keek enorm trots in het rond. Alhoewel die blik wel een beetje veranderde in verbazing toen ze zag dat ik de tranen uit mijn ooghoeken wegveegde.

Blote billen boogie

Inmiddels heeft ze de smaak te pakken en stapt ze stevig in het rond. Het lijkt wel alsof dat eerste stapje haar zelfvertrouwen gaf, want inmiddels is er niets meer aan de hand als haar billen op de grond ploffen. Terwijl het buiten 30 graden was en ik het badje voor haar had opgezet, besloot Mae de blote billen boogie in de huiskamer te doen en van hot naar her te sjezen.

Wij banjeren nog even door en voor alle mama's die zich afvragen of hun kindje wel op schema loopt: adem in, adem uit. Ze wandelen vanzelf als de tijd rijp is! Hoe oud was jouw parel toen hij of zij haar eerste stapje zette? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden