homepage

De 5 leukste babyshower spelletjes

De babyshower is georganiseerd. Iedereen weet wanneer zij waar moet zijn en wat ze moet meenemen. Maar dan vraagt iemand je opeens wat jullie eigenlijk gaan doen? Hmm, goeie.. Na een tijdje raak je zelfs over baby's uitgepraat. Daarom deel ik de 5 leukste babyshower spelletjes met je! Gegarandeerd lol en het is een leuke afwisseling tijdens het kletsen, eten en cadeaus uitpakken. 

5 Babyshower spelletjes

1. Babyhapjes proeven

Voor degenen die het nog nooit geproefd hebben: babyhapjes zijn vies. Hoe leuk Olvarit het ook presenteert, ze smaken nergens naar. Je mist sowieso zout, maar in de loop der jaren zijn we ook zwaar verwend geraakt door andere smaakversterkers

Daarom is het zo grappig als je de zwangere dame ze laat proeven en dit probeersel aan je babyshower spelletjes toe te voegen! Dan weet ze straks meteen wat ze haar baby aandoet. Doe eerst een blinddoek voor en laat haar vervolgens raden om welke smaak het gaat. Een tipje van de preggo die ik babyhapjes heb gevoerd: kies niet voor pastinaak. Die is oprecht smerig. En wil je wat lekkers te snacken hebben, kijk dan even hier. 

Hoe mooi is deze taart!? En het goede nieuws is dat de bakster ze ook op bestelling maakt.

2. Hints

Zo simpel, maar zo grappig. Maak van tevoren een stapel kaartjes met daarop woorden die met baby's te maken hebben. Zo had ik onder andere spuitluier, perswee, borstvoeding en kraamverzorgster. Het leukste is om 2 teams te maken en die tegen elkaar te laten strijden.

3. Maak een zwangerschapsquiz

Het kost even tijd om de vragen te verzinnen, maar het levert wel hele leuke gesprekken op tussen de moeders en mama's to be. Hou er rekening mee dat je bij iemand die voor het eerst mama wordt, niet te moeilijke vragen stelt. Het is ook weer niet de bedoeling dat de zwangere dame onzeker wordt.

Op mijn laatste vraag moesten ze antwoorden wat zwaarder was: bevallen of de mannengriep. Gek genoeg hadden ze dat allemaal goed.. Ik vind dit een van de leukste babyshower spelletjes! 

4. Raad de babyfoto

Verzamel van alle gasten een babyfoto en laat de zwangere dame raden welke foto bij wie hoort. Sommige foto's zal zij direct herkennen, maar er zullen er ook genoeg tussen zitten die lastig te plaatsen zijn! 

5. Beschilder een rompertje

Dit is wel voor tijdens een hele creatieve babyshower, hoor. Het idee is echter super leuk en je houdt er ook nog een leuke presentje voor de preggo aan over. 

Koop een hele stapel witte rompertjes (bijvoorbeeld bij Zeeman) en beschilder ze met niet-uitwasbare verf. Iedereen zal zijn eigen draai  geven aan het kunstwerkje! 

Welke babyshower spelletjes vind jij leuk om te doen?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden