Categorieën Baby spamhomepage

Babyshower special – zo organiseer je de perfecte babyshower

Na maanden sjouwen heb ik het geheim dat ik meedroeg eindelijk naast me neer kunnen leggen. De babyshower die ik mede heb georganiseerd, is namelijk geweest. Je zou zeggen dat dat appeltje eitje is, maar niets is minder waar! Er komt nog heel wat bij kijken. Daarom deze week: de babyshower special! Met vandaag deel 1: zo organiseer je de perfecte babyshower.

Zelf wilde ik bewust geen babyshower, maar ik vond het super leuk om het feestje van mijn allerplantaardigste vriendinnetje te organiseren. Waarschijnlijk denk je nu dat je dat wel even doet, maar er komt echt veel bij kijken. Sowieso het geheim houden alleen al is moeilijk. Helemaal als de vriendin in kwestie in haar vrije tijd topspion voor de FBI is. 

De regels voor een perfecte babyshower

Omdat ik jou niet wil laten zwemmen in de enorme vijver die babyshower-leed heet, zet ik de regels voor het perfecte feestje op een rijtje. Want zoals een bevriende mama zei: 

Het klinkt verschrikkelijk, dus dan is het een goede babyshower geweest. 

1. Begin op tijd

Ik organiseerde de babyshower met iemand die iets minder van de planning was dan ik. Zeg maar 1 van die mensen waarom ik dat artikel over uitstellen heb geschreven (grapje, co-host!). Van haar had het dus niet zo vroeg gehoeven, maar ik was blij dat we op tijd begonnen met organiseren. De dames die komen weten precies wanneer ze vrij moeten houden, je hebt tijd zat om activiteiten te bedenken en je kan nu nog genoeg artikelen bestellen die je nodig hebt. 

2. Gebruik de clichés

Er zijn al zo ontiegelijk veel babyshowers georganiseerd dat het echt niet nodig is om opnieuw het wiel uit te vinden. En clichés zijn clichés omdat ze waar zijn. Dus hop, maak alles roze of blauw, zet de preggo een kroontje op of doe haar een sjerp om en knal die gekleurde taart er maar in. Het hoort erbij en daar hoeft niemand zich voor te schamen. 

3. Laat niemand mee beslissen

Oké, ik geef toe dat dit wellicht wat onaardig klinkt, maar hoe meer je vraagt, hoe meer mensen een mening hebben. Wij hebben gewoon een appgroep aangemaakt, daarin gezegd wat we waar en wanneer gingen doen en als je er niet bij kon zijn, dan was het jammer. Natuurlijk wel tot op een zekere hoogte, want als je maar 3 man overhoudt dan is dat wat sneu, maar een poldermodel hanteren tijdens het organiseren van een babyshower vraagt om ellende. 

4. Maak allemaal wat lekkers

Wanneer je iedereen (of een paar mensen) wat lekkers laat maken, kan je het bedrag van de babyshower wat lager houden. Daarnaast komt niet alles op jouw schouders (of in jouw keuken) terecht, waardoor je zelf ook kan genieten van de babyshower. 

Hanteer deze 4 regels en je maakt het jezelf heel makkelijk, bezorgt de zwangere dame in kwestie een topfeest en de genodigden weten waar ze aan toe zijn. Heb jij nog aanvullende tips? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden