Onze geweldige dochter wordt grote zus! Mae is nog niet helemaal overtuigd, maar ik weet het echter zeker: er groeit een nieuw wondertje in mijn buik. Net zoals Mae krijgt ook onze nieuwe aanwinst een eigen dagboek. Deze week: slapen is voor watjes.

Lief Koekje,

Wist je dat ‘week 37' het laatste dagboek was dat ik voor je zus schreef? Ik wist toen namelijk al dat op 9 mei de dokter zou beginnen met inleiden en dat er dus geen nieuwe editie online zou komen. Dat Mae iets voor of met 38 weken geboren zou worden, was dus een zekerheidje. Bij jou is het allemaal nog een verrassing. Ik vraag me dan ook bij ieder pijntje, krampje of andere ‘onverwachte' beweging af of dat dit het begin is.

Het is niet dat ik mijn dikke buik zat ben of ik dat ik klaar ben met zwanger zijn van jou, maar ik kan ook niet ontkennen dat het zwaar wordt. Ik draag een flinke buik met me mee en even diep inademen behoort niet meer tot de gebruikelijke handelingen. Ook lekker slapen is iets wat ik al weken niet meer gedaan heb. Het lukt me niet meer om comfortabel te liggen en ik word vaak wakker. Voordeel daarvan is wel dat ik heel veel afleveringen van Grey's Anatomy kan kijken en dat ik het wellicht wel tot seizoen 5 red voordat jij er bent!

Je papa gaat vandaag, op tweede Paasdag, de laatste dingetjes klussen en dan zijn we echt helemaal klaar voor jouw komst. Alle kleertjes zijn gewassen, je bedje is opgemaakt en de Maxi-Cosi staat klaar om te gaan gebruiken. Ik ben zo ontzettend benieuwd hoe lang we nog op je moeten wachten en hoe je eruit ziet. Heb je net als je zus donkere haartjes en ben je ook zo klein? Of lijken jullie helemaal niet op elkaar?

We zien vanzelf wanneer jij er klaar voor bent, lief ventje.

Hele dikke knuffel,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden