Categorieën Baby spamhomepage

Hoera! De verjaardag-driedaagse van Mae

Mijn familie is klein, onze vriendengroep een stuk uitgebreider, maar behapbaar. De familie van manlief is echter behoorlijk uit de kluiten gewassen. Na nachten wakker te hebben gelegen hoe ik die 3 groepen allemaal in mijn mooie maar kleine huis moest proppen, besloot ik het te splitsen. En zo vierde Mae niet 1, niet 2, maar zelfs 3 keer haar eerste verjaardag. 

Ik vond het onwijs bijzonder om de eerste verjaardag van m'n guppie te vieren. Nadat ik haar dagboek had bijgewerkt, drong het pas echt tot me door dat ze geen baby meer is. Inmiddels heb ik daar vrede mee en kijk ik uit naar alle nieuwe avonturen, maar 2 weken terug vond ik het nog best een dingetje.

Dag 1 – Hallo neefjes en nichtjes!

Kadootjes, daar wordt ze wel blij van.

Op donderdag 10 mei vierden we het voor de familie van Wim. 9 Volwassenen en 10 kinderen moesten allemaal een plekje zien te vinden in mijn woonkamer. De hele week is het stralend weer geweest, behalve natuurlijk die donderdag. Gelukkig vertrokken heel wat neefjes en nichtjes, na het verslinden van de cupcakes, richting de speeltuin om de hoek en bleven er nog een paar kleine druifjes over. Mae was helemaal in haar element en besloot dat het uitpakken van cadeaus per direct haar nieuwe hobby was, evenals het naar binnen proppen van zoveel mogelijk bananenmuffins (die ik als gezonde tegenhanger van de cupcakes had gebakken). Alle cadeaus waren prachtig, maar het loopfietsje dat ze van opa en oma kreeg, was het grootste succes.

Dag 2 – Hoera, en dan nu voor het ‘eggie'

Op 11 mei was Mae echt jarig en nodigden we mijn familie uit. Ze is enorm fan van mijn zus en toen die met een flink pakket in haar handen in de deuropening stond, viel mijn kleine prinses bijna flauw van geluk. Na heel wat scheuren kwam er een super schattig varken van Wheely Bug tevoorschijn. Daarnaast kreeg Mae ook nog 2 fijne boekjes, ontving ze van ons een zandbak en een skippy koe en sleepte ze nog allerlei andere leuke speeltjes in de wacht. Van mijn ouders hadden we een buggy gehad waarin de mop heerlijk zit en waar ik onwijs blij van wordt omdat hij in mijn achterbak past!

Haar verjaardagstaart had ik bij Ashley Willems besteld. Iedereen zat met zijn camera in de aanslag omdat Mae nu toch echt een stukje taart mocht eten, maar mevrouw had er geen zin in. Aan de taart lag het niet, want die was werkelijk verrukkelijk!

Dag 3 – Borrelen voor baby's

Zaterdag 12 mei was de laatste dag van Mae d'r fissa-reeks. Omdat de visite iedere keer maar maximaal 2 uurtjes bleef, was ze nog net zo vrolijk als op dag 1 en gelukkig totaal niet moe. Je zou zeggen dat je het wel gezien hebt na 2 dagen cadeaus uitpakken, maar Mae scheurde er weer vrolijk op los en was zielsgelukkig met haar bal, vingerverf, mooie kleurboeken en andere prachtige dingen die ze heeft gehad.

Toen ‘s avonds iedereen weg was, Mae op bed lag en wij uitgeteld op de bank zaten, was ik stiekem blij dat het erop zat. Maar man, wat een leuke dagen waren het en wat is mijn grote kleine Erwt verwend.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden