Vanaf het moment dat ik ontdekte dat ik zwanger was, heb ik een dagboek bijgehouden. Iedere keer als ik iets bijzonders meemaak of ergens over nadenk, schrijf ik het op. Deze week: Clara en Katinka en onze eerste prestatie samen. 
Lief Erwtje,

Ik vind je een scheetje, een schatje, een dropje en een knuffelbeer, maar je maakt me ook letterlijk moe. En misselijk. En ik moet onwijs vaak van je plassen. Oh, en ik kan ook niet meer op mijn buik liggen, omdat mijn borsten zo onwijs pijn doen. Ik ben het stadium van de galia meloenen wel voorbij. Ze lijken nu meer op te hard opgepompte voetballen. Zou dit nog erger worden? Ik ben nu al iedere keer bang dat mensen aan mijn Claartje en Katinka zien dat ik zwanger ben, en ik moet je eerlijk zeggen dat ik wel leukere manieren weet om het de buitenwereld te vertellen.

Daar is ‘ie hoor: de felbegeerde medaille!

Zaterdag hebben we het tegen je andere tante en oom verteld. Ook deze mensen behoren niet tot je ‘echte' familie, maar ze waren ook al zo blij met je. En eerlijk is eerlijk: een tikkeltje geschrokken door je onverwachte komst.

Stiekem hadden je tante en ik afgesproken samen zwanger te zijn, maar toen ik dat vertelde, trok je oom toch wel een beetje wit weg. Ik ben bang dat jij dus flink wat ouder zal zijn dan je neefje of nichtje.

Je andere opa en oma hebben we zondag ingelicht en ook zij waren heel enthousiast. Ik moet je wel een beetje teleurstellen, want je bent daar niet bepaald de eerste. Sterker nog, je bent nummer 14. Je hebt dus nog 13 andere kindjes waar je straks mee mag spelen. De keuze is reuze, zullen we maar zeggen.

Je oom, en deze is echt echt, was ook heel blij, maar zag wel zijn laatste kinderloze broer en schoonzus verloren gaan. Ik denk dat dat wel een lichte shock voor hem was.

Weet je trouwens wat je zondag nog meer gedaan hebt, Lief Erwtje? Je eerste hardloopwedstrijd voltooid! En jawel, ik heb de medaille voor je uit het vuur gesleept. Het was even door bikkelen, tussen al die golven van misselijkheid door, maar wat was ik trots toen ik over de finish kwam.

Dit was toch maar mooi onze eerste prestatie samen!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden