Vanaf het moment dat ik ontdekte dat ik zwanger was, heb ik een dagboek bijgehouden. Iedere keer als ik iets bijzonders meemaak of ergens over nadenk, schrijf ik het op. Deze week: de eerste lentezon en samen stemmen. 

Lief Erwtje,

Ook deze week heb je weer behoorlijk wat nieuwe dingen meegemaakt. Zo zijn we samen wezen stemmen. Dit was jouw eerste kennismaking met de Nederlandse democratie! Ik hoop dat jij later net zo geïnteresseerd bent in ‘de politiek' als jouw papa en mama en dat je altijd (maar dan ook altijd) gebruik maakt van je stemrecht. Ik heb gestemd op de politicus die ons na de aanslag in Nice een mail stuurde met de vraag hoe het ging. Uiteraard is dat niet de enige reden, maar iemand die zo begaan is met mensen die zij niet kent, lijkt me een aanwinst voor ons politieke landschap.

Daarnaast hebben we voor het eerst in het zonnetje gezeten. Dit is overigens net zo zeldzaam als stemmen, want de koperen ploert zien wij hier in Nederland niet vaak aan de hemel staan. Het zonnebaden duurde niet lang, want ik maakte me alleen maar zorgen: kreeg ik geen zwangerschapsmasker? Had jij het niet te warm? Werkt mijn zonne-allergie niet harder nu ik zwanger ben? Na een minuut of 20 was ik het gepieker zat, en zijn we weer naar binnen gegaan.

Deze week staat er geen echo op het programma, dus ik weet niet hoe het met je gaat. Gelukkig schop je me helemaal beurs van binnen, wat een goed teken is. Alleen die trap tegen me ribben, die had van mij niet zo gehoeven.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden