8 dingen die ik ga eten als ik niet meer zwanger ben

Als zwangere vrouw ben je gebonden aan een paar regels. Een daarvan is dat je zo goed als niets meer mag eten. Oké, dat is misschien een tikkeltje overdreven, maar door veel lekkernijen staat een groot, rood kruis. Daarom heb ik alvast een lijst gemaakt met 8 dingen die ik ga eten als ik niet meer zwanger ben. 

Laat ik vooropstellen dat ik geniet van mijn zwangerschap. Ik durfde het de eerste vier, vijf maanden niet dromen dat ik dit ooit ging zeggen, maar het is echt waar. Ik voel me heerlijk (zolang ik op de bank blijf liggen), ‘knuffel' regelmatig met die kleine hummel in mijn buik (door m'n handen op de plekken te leggen waar ze me een schop geeft) en ga iedere dag even in de babykamer zitten om te zien hoe mooi hij is.

Toch kijk ik ook enorm uit naar het moment dat ons Erwtje er is. Ik wil haar in mijn armen sluiten, helemaal plat kroelen en bovendien begin ik ook behoorlijk wat trek te krijgen in de volgende 8 dingen.

  • Een boterham met smeerworst – nu mag ik dat niet eten omdat er teveel vitamine A in zit. Toeter krijgt het echter wel iedere dag (de smeerworst, niet de boterham) en daarom word ik steeds weer op de proef gesteld. Die boterham met smeerworst gaat er hoe dan ook komen in juni!
  • Biefstuk – zo medium rare dat je de koe bijna nog hoort loeien. (Sorry lieve M., vegetarische vriendin van me, ik weet dat je nu enorm teleurgesteld in me bent).
  • Gerookte zalm – Een avocado in stukjes gesneden, een rood uitje fijn gesnipperd, paar kappertjes erbij en een flink stuk gerookte zalm. Het water loopt me in de mond nu ik dit aan het schrijven ben.
  • Drop – als ik een pregnancy craving moet noemen, dan is het snoep. Vroeger at ik nooit snoep en nu heb ik tijden gehad dat er een zak per week doorheen ging. Helaas viel drop net buiten de boot, aangezien dit niet goed is voor je bloeddruk. Overigens is mijn snoepinname gelukkig weer gedaald.
  • Een zachtgekookt eitje – de een zegt dat ik dat wel gewoon mag (aangezien het verhit is geweest) en de ander beweert weer dat het rete slecht is. Ik laat het nu dus nog staan, maar straks…
  • Pasta carbonara – Hetzelfde verhaal als hierboven. Ik kan de eerste romige hap al bijna proeven.
  • Pizza salami of met gedroogde ham – beide vleessoorten mogen niet (want gedroogd) en dat maakt eten in een pizzeria best lastig.
  • Wijn – ik weet nog niet of mijn eerst glas rood, wit of rosé zal zijn, maar ik weet wel dat ik er ontiegelijk van ga genieten.

Heb jij nog briljante aanvullingen? Laat het me weten! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden