Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: op vakantie naar Denemarken en mama moet over haar principes heen stappen.

Lief Erwtje,

Onze vakantie zit er alweer bijna op! Wat hebben we het geweldig gehad in Denemarken. En nat, dat ook. We hebben letterlijk geen dag gehad dat het niet regende, terwijl er wel heel wat dagen zonder zon voorbij zijn gekomen. Gelukkig lieten we ons er niet door uit het veld slaan. We deden een extra tukkie, bingewatchten Peppa Pig en aten chipjes. Mama moest wel over flink wat principes heen stappen om dat goed te vinden, maar zoals papa bijna iedere dag heeft geroepen: het is tenslotte vakantie.

Je hebt het echt geweldig naar je zin gehad en het ook nog eens geweldig goed gedaan! Over de heenreis deden we, door flink wat files, bijna 11 uur, maar je hebt geen enkele keer gemopperd. Het ene uur keek je een filmpje en het volgende uur brulden we allebei uit volle borst Poesje Mauw. Op de eerste dag na sliep je iedere dag ‘uit' tot half 8 en ‘s nachts trok je ‘m ook regelmatig door. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar volgens mij ben ik uitgerust.

Je had het thuis al een paar dagen over ‘vekansie' en je begreep ook dat het huisje waarin we logeerden, ons vakantiehuisje was. Maar de vakantie was voor jou pas echt begonnen toen we bij het strand aankwamen. Je rende, vloog, rolde en duikelde keer op keer de duinen weer af en was helemaal in je element. Uiteraard riep je ook een paar keer heel hard: “Mae niet in de zee zwemmen!”, voor het geval papa en mama je er zo in gooiden.

Op de laatste dag van de vakantie gingen we naar een binnenspeeltuin en die bleek toch iets anders te zijn dan in Nederland. Hier had je namelijk ook veel luchtkussens en stormbanen. Toen mama even op een stoel zat bij te komen, besloot jij nog een paar keer vol gas over de stormbaan te gaan, met papa achter je aan. Hij moest echt alle zeilen bijzetten om die kleine beentjes van jou bij te kunnen houden.

Allerliefste Erwt, wat hebben wij een mooie tijd gehad en wat kijk ik alweer uit naar de volgende maand. Ik hou van jou!

Liefs,

Mama  

Gabriella

Bekijk de berichten

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden