homepage

Deze 5 items zijn onmisbaar in mijn keuken

Niets is zo fijn als de keuken in duiken om te koken en bakken. Ik vind het heerlijk om mijn creativiteit kwijt te kunnen in lekkere recepten en fijne baksels. Maar eerlijk is eerlijk, het kookt makkelijker als je ook de juiste middelen hebt. Deze 5 items zijn dan ook onmisbaar in mijn keuken!

Gabriellavanrosmalen.nl werkt samen met… LionsHome! 

1. Scherpe messen

Of je nu een keukenmesje gebruikt of een immens indrukwekkende messenset, zorg ervoor dat ze scherp zijn. Botte exemplaren werken ontzettend onhandig en zijn ook nog eens gevaarlijk. Niet dat scherpe messen zonder risico te gebruiken zijn, daar weet deze chef ongeluk alles van, maar doordat je minder kracht hoeft te zetten, gebeuren er minder ongelukken. 

2. Staafmixerset

Met mijn staafmixerset doe ik bijna alles. Van taartbodems (het hakken van dadels gaat er namelijk perfect mee) tot het kloppen van slagroom. Ook maak ik er regelmatig mayo mee en de pesto's die er door ontstaan, zijn om je vingers bij af te likken. De meeste onderdelen passen in de vaatwasser, dus dat is helemaal ideaal.

3. Een goede keukenweegschaal

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet altijd even secuur was met het afwegen van de ingrediënten als ik een recept volgde. Dat heeft er weleens toe geleid dat mijn saus zo dun als water bleef en je met mijn polenta iemands hersens kon inslaan. Tegenwoordig let ik er dus wat meer op en daarom ben ik ook zo blij met mijn goede keukenweegschaal! 

4. Een heleboel weck- en voorraadpotten

In mijn keuken vind je voor alles een potje. Spaghetti in de lange pot, macaroni in de brede. Zout doe ik in een schattig weckpotje en mijn granola bewaar ik in een fancy voorraadpot. Ik vind het heerlijk dat alles zo lekker overzichtelijk is en dat ik precies weet waar ik moet grijpen als ik aan het koken ben. Daarnaast blijven je ingrediënten veel langer goed, wat natuurlijk het fijnst is. 

5. Een wokpan

Van de 7 dagen die in een week zitten, kook ik er ongeveer 8 keer met mijn wokpan, zo gek ben ik op dat ding. Ik heb een gietijzeren exemplaar en ik behandel hem alsof het mijn derde baby (na Mae en Toeter natuurlijk) is. Dikke kans dat ik hem niet altijd gebruik zoals het moet, aangezien ik er van alles in gooi, maar ik ben er zo blij mee. Mocht je nog geen wokpan in huis hebben, dan raad ik je zeker aan om er 1 te kopen!

Heb je inspiratie gekregen door dit fijne lijstje? Kijk dan eens op de website van Lionshome! Hier vind je tientallen ongelooflijk leuke keukenproducten. En mocht je toch lekker aan het shoppen zijn, ook hun woonaccessoires zijn geweldig. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden