Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Zelfgemaakte mayonaise met koriander

29 oktober 2017 by Gabriella Leave a Comment

Je verwacht het misschien niet van een healthy foodblogger, maar ik hou van mayonaise. Sterker nog, ik zie patat als een transportmiddel van dat heerlijke romige goedje. Maar goed, ik hoef je ook niet uit te leggen dat mayonaise niet gezond is. Naast een hoop vet zit er namelijk ook veel suiker in. Toen stuitte ik op de fantastische website van Food from Claudnine. Zij bedacht een snelle mayo zonder gekke dingen. Ik gaf er mijn eigen draai aan en deel hem nu met jullie! 

Ingrediënten

Zelfgemaakte mayonaise

Zelfgemaakte mayonaise

  • 200 ml normale olijfolie (geen sterke smaken)
  • 1/2 citroen
  • 1 ei
  • 1 handje koriander
  • 1 mespuntje zout (zeezout is nog lekkerder, maar gewoon mag ook)

Extra benodigdheden

  • Een staafmixer
  • Een beker waar de staafmixer precies inpast. Vaak zit deze er al bij als je de staafmixer koopt.

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Knijp de citroen uit en doe het sap samen met het ei in de beker.
  2. Zet de staafmixer en giet langzaam de olijfolie erbij. Als je een structuur krijgt die op mayonaise lijkt (kan net iets dunner zijn) dan is je mayo klaar.
  3. Snijd de koriander in kleine stukjes en roer deze met het zout door de mayonaise heen.

Omdat er rauw ei in deze mayonaise zit, kan je hem niet lang bewaren. Het lekkerste is om hem direct op te eten, bijvoorbeeld met zoete aardappel frietjes. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Het verhaal van mijn suikervrije partner in crime: keihard onderhandelen en koffieblunders
Ja hoor, moeten we wéér naar het ziekenhuis »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in