Categorieën Baby spamhomepage

De vele voordelen die mannen hebben als hun vrouw zwanger is

“Jeetje, jouw man moet het echt zwaar hebben. Ik heb zo'n medelijden met hem.” Dit is een van de vele steunbetuigingen die manlief de afgelopen maanden heeft gekregen. Als ‘man van' denkt heel de wereld kennelijk dat je het zwaar hebt. Maar wist je dat er ook vele voordelen zijn voor mannen met een zwangere vrouw? 

Manlief heeft het niet zwaar, dat durf ik best te beweren. Volgens mij ben ik een hele relaxte zwangere en als ik hem dat vraag, dan bevestigt hij dat ook. En nee, ik vraag hem dat niet met een mes op zijn keel of terwijl ik huilend en gierend in een hoekje zit.

Met de meeste aanstaande papa's hoef je ook helemaal geen medelijden te hebben. Er zijn namelijk zoveel voordelen waar zij 9 maanden van kunnen genieten.

  • Je hebt 9 maanden lang een Bob. Geen man heb ik ooit horen klagen dat hij tijdens het uiteten wéér een biertje moet drinken.
  • Je profiteert mee van de cravings van je vrouw. Ik heb last van ‘fases'. De ene week heb ik nergens trek in en de volgende week eet ik me scheel aan gele M&M's. Het is echt niet zo dat ik ga grommen als manlief aan de zak komt, dus ook hij profiteert ervan mee.
  • Je hebt opeens een vrouw met heule grote borsten. Iedere zwangerschap verloopt anders, maar een ding hebben alle zwangeren gemeen: enorme tieten. Vanaf een week of 6 zijn ze gaan groeien en nog steeds kijk ik naar beneden en denk ik: volgens mij zijn ze weer groter geworden. Ook iets waarover ik manlief dus niet hoor klagen.
  • Je vrouw heeft tijdens het tweede trimester zin, heel veel zin. Dit is dan weer iets wat niet bij iedere vrouw hetzelfde is. Ik kan me namelijk goed voorstellen dat als jij door bekkeninstabiliteit je ene been niet voor je andere krijgt, je niet moet te denken aan een gezellige amazonezit. Maar over het algemeen worden vrouwen in het tweede trimester erg blij van hun partner. Ooit wel eens een man horen klagen dat zijn vrouw hem zo vaak bespringt?
  • Je mag ‘s avonds laat naar de McDonalds rijden voor een hamburger. Stiekem willen heel veel mannen dat, maar worden ze tegengehouden door hun vrouw. Sterker nog, naar de Mac rijden was zelfs de droom van de mijne. Ik weet niet hoe vaak hij gevraagd heeft of hij echt niet even moest gaan. Ik zei steeds nee, maar ja, als ik op een gegeven moment een moord doe voor een cheeseburger, dan moet je als man natuurlijk wel. En dan kan je ook net zo goed iets voor jezelf meenemen. Poe poe, wat is dat toch weer afzien.
  • Je vrouw zit tijdens het derde trimester vol en dan moet jij de restjes opeten. Op een gegeven moment zit er zoveel baby in de buik van je vrouw, dat er niets anders meer bij past. Die hamburger die je hebt gehaald, krijgt ze misschien maar voor de helft op. Jammer voor haar, heerlijk voor jou.

Heb dus vooral geen medelijden met al die aanstaande vaders. Het leven is die 9 maanden lang zo gek nog niet.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden