Categorieën Baby spamhomepage

De terrible two fase terwijl de baby 11 maanden is, kan dat?

Terwijl ik de gangdeur dicht doe en Mae streng toespreek, zie ik het fronsje tussen haar wenkbrauwen al verschijnen. Oh oh, hier komt een driftbui aan. Voordat de klink goed en wel weer omhoog is, ligt mijn dochter te brullen op de grond. Hoe kon ik de deur nou voor haar neus dicht doen, loedermoeder die ik ben! 

Mae is gepassioneerd. Als ze vrolijk is, dan is ze dat ook echt. Heerlijk stapt ze in het rond, zwaaiend naar alles wat los en vast zit en daar babbelt ze ook nog eens gezellig bij. Onbekenden vindt ze wel een beetje raar, maar goed, vrolijk is vrolijk, dus ook die krijgen een goedkeurend knikje.

Daarentegen is er geen land met haar te bezeilen als ze knorrig is. Je kan niet boos zijn zonder de volumeknop flink open te draaien en de longen uit je lijf te gillen, is haar mening. Scheuren moeten die stembanden en rood moet dat hoofd. Of er nou wel of geen aanleiding was voor deze woedeuitbarsting, m'n driftkikker is niet meer voor rede vatbaar.

Tijdens het schommelen was ze gelukkig wel een blij ei.

Hoe durf je!

Af en toe denk ik stiekem dat ze alvast in haar terrible two fase is beland. Dat is het tijdperk waarin kinderen gillend in de Albert Heijn liggen, hoogst beledigd zijn als je hun boterham eerst horizontaal snijdt in plaats van verticaal en per se alles zelf willen doen. Gelukkig zijn bovenstaande voorbeelden bij Mae nog niet aan de orde, maar ze kijkt me af en toe wel aan met zo'n hoe-durf-je-me-dit-aan-te-doen-blik.

Mopperkontje deluxe

Tot nu toe kan ik nog wel lachen om mijn mopperkontje deluxe. Ik heb een tijdje voor de klas gestaan in Rotterdam Zuid, dus ben in principe wel iets gewend. Daar waren de kindjes namelijk ook niet allemaal even lief, leuk en gezellig. En zie je mondhoeken maar eens in een plooi te houden als je kind moord en brand gilt omdat ze zichzelf niet van de bank af mag gooien.

Maar ik ben wel een beetje bang hoe het gaat met mijn temperamentvolle dochter als ze straks wat ouder is. Schreeuwt ze dan de boel bij elkaar? Doet ze gewoon waar ze zelf zin in heeft, hoe streng ik ook zeg dat ze het niet mag? Ik denk dat ik de naughty chair maar alvast klaarzet..

Was jouw moppie ook zo temperamentvol of kwam dat wel pas toen hij in de peuterpuberteit zat? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden