Categorieën Baby spamhomepage

5 baby items waar ik niet meer zonder kan

Mijn baby heeft veel spullen, heel veel spullen. Je kan het zo gek niet bedenken of ik heb het voor Mae aangeschaft. Ik geef toe dat niet alles noodzakelijk is. Zo staat een regenboog tutu haar enorm schattig, maar ik weet bijna zeker dat ze ook groot wordt zonder dat ze dat ding draagt. Echter, er zijn ook flink wat dingen waar ik enorm aan gehecht ben. Zonder deze 5 baby items zou ik nu echt niet meer kunnen! 

De hydrofiele doek van de Hema

1. (XXL) hydrofiele doeken

Ik denk dat ik zo'n 20 normale hydrofiele doeken heb. Die dingen zijn een geschenk uit de hemel. Ik gebruik ze overal voor en bovendien zijn ze het favoriete speeltje van Mae. Heel grappig hoor, al dat speelgoed en die knuffels, maar geef d'r een hydrofiele doek en ze is gelukkig. Helemaal briljant zijn de XXL doeken. Ik gebruik ze voor over het aankleedkussen, om Mae in te wikkelen en voor nog 700 andere dingen.

2. Kinderstoel

Het was een flinke investering en vooraf had ik nooit, maar dan ook nooit, verwacht dat ik plus minus € 170,- uit zou geven voor een kinderstoel. Mijn Stokke Tripp Trapp is het echter helemaal waard. Al vanaf dat ze erin past, zit Mae bij ons aan tafel met eten. Geen idee of het echt zo is, maar voor mijn gevoel leert ze op deze manier alvast hoe het is. Het voordeel van dit model is dat Mae hier tot zo'n beetje haar 33ste in en op kan zitten. De Tripp Trapp heeft verschillende opzetstukken waardoor hij heel lang bruikbaar blijft.


3. Wipstoel

Mae wordt dolgelukkig van haar wipstoel. We hebben er best lang over gedaan om zo'n ding te kopen, aangezien we eerst veel te moeilijk dachten. Hij moest (automatisch) kunnen bewegen, het moest een hoog model zijn en er moest natuurlijk wel een uitdaging in zitten voor Mae. Allemaal onzin. Uiteindelijk heb ik ergens een zwart model op de kop getikt. Onze wup knijpt eindeloos in de knisperende bloem en botviert regelmatig haar agressie op de vleugels van de vlinder.

4. Een goede box + boxkleed

Chillen in de draagdoek

Deze loeder moeder laat haar kind regelmatig in de box slapen. Alhoewel ze overdag steeds beter boven slaapt, komt het nog regelmatig voor dat ze bijna omvalt van vermoeidheid, maar ze in haar eigen bedje weigert een oog dicht te doen. Zodra ik haar in de box leg, is ze direct vertrokken en heb je er voor de komende 2 uur geen kind meer aan. Ik ben heel blij dat we geïnvesteerd hebben in een goede box en dito kleed.

5. De draagdoek

Het was in het begin even een gevecht, maar sinds een week hangt Mae er gelukzalig bij in de draagdoek. Ik heb gekozen voor de rekbare draagdoek van ByKay. Alhoewel ik het een heel fijn ding vind en ik dus niet meer zonder zou kunnen, raad ik (nieuwe) ouders wel aan om toch voor een voorgevormde te kiezen. Het knopen vond ik in het begin echt heel ingewikkeld en ik was dan ook bijna afgehaakt.

Zonder welk item zou jij niet meer kunnen? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden