Categorieën Baby spamhomepage

3 handige bespaartips voor jonge ouders

Wij hebben besloten om in 2020 weer een mooie reis naar Amerika te maken. Aangezien we dat niet redden van 1 x vakantiegeld, moet er worden gespaard. Niet eenvoudig met een kleine gup, maar zeker niet onmogelijk. Met deze 3 handige bespaartips voor jonge ouders komen we echt een heel eind. 

Sparen is er met de paplepel ingegoten. Vanaf dat mijn zus en ik jong waren, spaarden we en we kregen (achteraf gelukkig) echt niet alles wat we mooi vonden. Stiekem hoor ik nog steeds mijn vaders stem in mijn achterhoofd als ik met het zoveelste paar schoenen in mijn handen sta: “Heb je dat wel echt nodig?”. Toen vond ik het gezeur, maar nu ben ik blij dat mijn ouders het gedaan hebben. Wim en ik sparen er namelijk op los! Niet dat het net zo snel gaat als in het pré-baby-tijdperk, maar we doen ons best.

Spaartips jonge ouders || Voor dit soort uitzichten sparen we maar wat graag.

Sparen voor Mae

Ook voor Mae sparen we flink. 3 weken na haar geboorte stonden we bij de bank van mijn allerplantaardigste vriendinnetje op de stoep om Mae een oranje leeuw aan te smeren. Alles wat er voor haar binnenkomt, zoals bijvoorbeeld de kinderbijslag, wordt netjes op haar spaarrekening gezet zodat we haar straks kunnen helpen met haar rijbewijs, eerste huisje en studie.

Sparen voor Amerika

Van het geld dat ik verdien, sparen we zelf. Het salaris van Wim is voor alle vaste lasten en mijn salaris verdwijnt op 2 spaarrekeningen: 1 voor onvoorziene uitgaven en 1 voor vakanties. Het is misschien saai, maar dit spaargedrag heeft ons de afgelopen 5 jaar heel wat mooie dingen gebracht, zoals:

  • Een rondreis door zuidwest Amerika
  • 2 keer verhuizen en beide woningen mooi kunnen aankleden
  • Een prachtige bruiloft
  • Een geweldige golden retriever
  • De uitzet voor de mooiste dochter ooit

3 spaartips voor jonge ouders

Deze spaartips zorgen ervoor dat wij iedere maand een mooi bedrag opzij kunnen zetten.

  1. Pin het boodschappengeld. – Waarschijnlijk betaal je nooit meer contant, maar het is wel een perfecte manier om te ontdekken hoeveel geld er precies uitgaat. Een tijdje geleden telde ik alle boodschappen-pintransacties bij elkaar op en kwam ik tot de schokkende conclusie dat er bijna € 500,- per maand doorheen ging. Nu pin ik iedere maand € 350,- en daar redden we het ook prima mee.
  2. Maak een begroting en neem het spaargeld daarin mee. – Het is super overzichtelijk om alle inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten. Zo weet je precies wat je iedere maand over hebt om uit te geven aan leuke dingen. Als je het spaargeld meteen meeneemt in je begroting en na binnenkomst meteen apart zet, dan kan je het ook niet per ongeluk uitgeven.
  3. Let op alle aanbiedingen. – De ene keer kosten de luiers bij Wehkamp geen drol en de week erop sleep je 3 rompertjes voor een tientje binnen bij Hema. Als je goed op de aanbiedingen let, kom je echt al een heel eind. Vooral op luiers bespaar je zo € 30,- als je goed zoekt. Mijn boodschappen doe ik ook vaak op deze manier en ik koop voornamelijk groenten en fruit die in het seizoen zijn. Bijkomend voordeel: zo leert Mae meteen een hele berg smaken kennen. Het geld dat je overhoudt, doe je meteen in een spaarpotje. Je ziet het niet meer en hebt dus minder de neiging om het uit te geven. Ieder jaar het potje legen, op je spaarrekening zetten en daarna met een gelukzalig gevoel naar je saldo kijken!

Welke tip zorgt ervoor dat jij goed kan sparen? Ik ben benieuwd! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden