Categorieën Baby spamhomepage

13 dingen die ik sinds de komst van mijn baby heb geleerd

Af en toe heb ik het idee dat ik een half jaar geleden niet alleen een baby eruit heb gegooid, maar ook de helft van mijn intelligentie. Nog steeds vergeet ik van alles en waar ik eerst altijd won met Wordfeud, is verliezen nu schering en inslag. Ondanks dat ik zo'n beetje 5 keer zo dom ben geworden, heb ik het afgelopen jaar ook bizar veel geleerd. Deze 13 dingen ben ik dankzij mijn baby te weten gekomen. 

  1. Je krijgt een baby stil door te squatten. – Als Mae echt overstuur is, helpt het alleen nog als ik flink door mijn benen zak. Deze bounce beweging maakt haar rustig en als ze eenmaal gekalmeerd is, kan ik haar speen erin pluggen.
  2. Baby's maken meer troep dan je man. – Alhoewel mijn Erwt nog geen centimeter verschuift, ligt toch de hele kamer bezaaid met knuffels, knisperboekjes, speentjes en voorlees-Nijntjes.
  3. Je weet pas echt wat onvoorwaardelijke liefde is als je je baby ziet. – Ik hou ontiegelijk veel van mijn geliefden, maar als ik Mae zie, dan voel ik iets wat ik nog nooit eerder heb gevoeld. En dan probeer ik nog zo nuchter mogelijk te blijven ook.
  4. Baby's zijn net kleine prullenbakken. – Het begon toen ze een maand of 4 was. Iedere hap die ik nam, volgde ze met haar ogen. Het is dat ze al kwijlt als een boxer omdat er een tandje doorkomt, maar anders had er zo nog een litertje of wat achteraan gekomen. Sinds we begonnen zijn met hapjes, gaat er van alles in. Ze houdt van pastinaak, stamppot, pompoen, banaan, you name it en zij eet het.
  5. Je wordt enthousiast van (baby)zwemmen. – Ik haat zwemmen, en dan echt de meest diepgewortelde vorm. Ik heb het altijd koud, ik vind nooit een leuke bikini en m'n haar gaat ervan klitten. Toen ik echter iets over babyzwemmen las, wist ik niet hoe snel ik dat ook met Mae moest doen. Over 2 weken is het zover!
  6. Het is een leugen dat jouw baby's poep niet stinkt. – Toen ze moedermelk kreeg, was er weinig aan de hand. Door flesvoeding werd de geur al wat minder prettig en nu ze overgaat op vaste voeding, is het helemaal niet meer te harden. Man, het affakkelen van de Shell ruikt nog beter.
  7. Je geniet van de nachtelijke momentjes met je baby. – Ik hoor het mijn kraamhulp nog zeggen: ”s Nachts voeden is zo fijn, even een momentje met je baby.' Ik kan je 1 ding vertellen: met kneiterharde melkborsten je baby wakker proberen te maken terwijl je zo beurs als wat ben en je wallen op je knieën hangen, is niet fijn.
  8. Ze zijn 18 voordat je het in de gaten hebt. – Men zei wel dat de tijd snel ging, maar dat hij zó snel ging, wist ik niet. Mijn kleine monster is inmiddels alweer een half jaar. Ik weet nog zo goed dat de eerste wee door mijn lijf schoot, en nu kruipt ze bijna.
  9. Er bestaat niet zoiets als ‘moms united'. – Je zou zeggen dat alle mama's in hetzelfde schuitje zitten en dat ze elkaar steunen, maar dat is een grove leugen. Er zijn moeders, tevens lid van de moedermaffia, die ieder zwak moment van jouw kant aangrijpen om je de grond in te boren.
  10. Je kan meer aan dan je denkt. – Ik heb de bevoorrechte positie om het grootste gedeelte van de tijd thuis te zijn, maar er zijn genoeg mama's die wel willen of moeten werken. Een gebroken nacht komt 10 keer zo hard aan als je de volgende dag weer van 9 tot 5 op kantoor moet zitten, maar hoe rot of moe je jezelf soms ook voelt, je kan het aan. Echt!
  11. Je vindt alles schattig wat je kind doet. – Maar dan ook echt alles. Agh gosh, kijk nou, ze kwijlt. Aahhh koetsiej koetsiej!
  12. Op een dag maak je gemiddeld 7 miljoen foto's. – Wanneer ze lacht, als ze zo schattig huilt (wat bij Mae niet echt van toepassing is. Ze huilt niet vaak, maar als ze huilt klinkt ze als een scheepstoeter), het moment dat ze voor het eerst rolt, als ze Toeter aait. Het maakt eigenlijk niet uit wat je baby doet. Je maakt er toch wel een foto van.
  13. Na 6 maanden zeg je dat je bevalling eigenlijk wel meeviel. fuckerdefuck, Gab! Ga je mond met zeep spoelen. NU!

Wat heb jij van je baby geleerd? 

Gabriella

Bekijk de berichten

  • Wat ik vooral geleerd heb is dat als je (door omstandigheden) niet zo'n goede band hebt met je familie. De band echt niet beter word als je een baby krijgt. Tijdens je zwangerschap is plots iedereen extreem geïnteresseerd, maar zodra je baby er is en ze je kleine aanwinst gezien hebben hoor en zie je ze niet meer. Ook vriendschappen veranderen zodra je een kind krijgt.

    • Ai, dat is heel vervelend! Dat heb ik gelukkig niet meegemaakt, maar kan me voorstellen dat dat toch een flinke, nare stempel drukt.

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden