Categorieën Fit zijn is fijn

Zondag is hardloopdag: 5 x waarom je mee moet doen met de Rotterdam Marathon

Vorig jaar liep ik mijn allereerste hardloopwedstrijd en wel in de mooiste stad van Nederland: Rotterdam. De ervaring was top, meer dan geweldig en zeker voor herhaling vatbaar. 

In tegenstelling tot wat de titel van deze blog doet vermoeden, liep ik niet de gehele marathon. Nee, ik richtte me op het meest gezellige gedeelte van dit evenement, namelijk de 10,5 km. Op het moment dat ik van start ging, wist ik dat ik bij de volgende editie weer van de partij zou zijn. Met deze 5 redenen weet ik zeker dat ik jou overtuig om je ook in te schrijven!

1. Je loopt door de mooiste stad van Nederland

Wat zeg ik, de mooiste medaille ooit! 

Rotterdam is werkelijk prachtig. Het heeft oud, het heeft nieuw, het heeft gezellige mensen en bovenal heeft het goed begaanbare paden. Niet geheel onbelangrijk als je aan het draven bent. Je start naast de Markthal (bij de kwart marathon) of op de Coolsingel (bij de hele) en je ziet elk mooi stukje van de havenstad. Hierdoor is het geen moment saai.

2. Het barst van de mensen

Denk maar niet dat je eenzaam bent als je over het parcours galoppeert. Aan beide kanten staan de mensen namelijk rijen dik. De een brult nog harder dan de ander, maar allemaal hebben ze een ding gemeen: jou over de finish schreeuwen.

3. Je krijgt een prachtige medaille

Ik heb er inmiddels vier binnen weten te slepen en toch blijft de medaille van de kwart marathon de allermooiste. Hij is groot, robuust en geeft je echt het gevoel dat je iets goeds hebt gepresteerd. Een stuk beter dan wanneer je wordt afgescheept met een lullig lintje.

4. De organisatie is top

Niet ieder hardloopevenement is even goed georganiseerd. Zo konden we bij de Royal Run de start bijna niet vinden en bij de Ladies run werd heel enthousiast gedaan over een goodiebag, maar dat bleek uiteindelijk een ‘plastic' tas met een foldertje erin te zijn.

Ik moet zeggen dat ze het bij de NN Marathon Rotterdam een stuk beter aanpakken. Je kan een of meerdere dagen van tevoren je startbewijs ophalen, na afloop staat er iemand klaar met een banaantje en wat drinken en het openbaar vervoer van en naar het evenement toe zijn super.

5. De Rotterdam Marathon is voor iedereen

Oké, deze licht ik meteen even toe: je moet er natuurlijk niet gaan lopen met een ajaxshirtje. Dat gaat net wat te ver. Ik doel meer op de staat van je conditie. Natuurlijk is het fijn als je goed getraind hebt voordat je aan de (kwart) marathon meedoet, maar hoe snel je gaat, is eigenlijk niet van belang. Vorig jaar was ik namelijk een heuse slak. Ik liep de 10.5 km in 1 uur en 15 minuten terwijl nummer 1 allang en breed weer in de auto naar huis zat.

Geen enkel probleem, met mij waren er namelijk nog veel meer schildpadjes en ik kan je niet vaak genoeg vertellen hoe fijn dat is! Hierdoor raak je namelijk niet gedemotiveerd en kan je alles lekker op je eigen tempo doen. Heerlijk.

Heb ik je voldoende aangemoedigd voor een inschrijving? Laat me in de comments, via mijn facebookpagina of op Instagram weten of je meedoet!  

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden