Zondag is hardloopdag: 5 geweldige hardloophits om op te knallen

De een loopt het liefst in doodse stilte en de ander verzet geen stap zonder knetterharde herrie op de oren. Ik behoor tot de laatste categorie. Ik ga niet echt lekker op hardstyle, maar een flinke beat zorgt er zeker voor dat ik sneller ga rennen. Daarom heb ik de 5 leukste hardloophits (met positieve boodschap!) voor je op een rij gezet. 

1. I like to move it – Reel 2 Real

Een hele vrolijke man die in je oren tettert, een pakkende tekst en een vrolijk deuntje. Wat wil je nog meer? Deze hit geeft je instant power en zorgt ervoor dat je in ieder geval de 3 minuten en 49 seconden van dit nummer niet aan stoppen denkt.

2. Eye of the tiger – Survivor

Dit nummer staat altijd als eerste op mijn playlist als ik een wedstrijd ren. Iedere keer als ik de eerste noten hoor, denk ik terug aan de kwart marathon van Rotterdam en staat het kippenvel metershoog op mijn armen. Eye of the tiger heeft een perfecte opbouw en je voelt je gegarandeerd een held aan het einde van het liedje.

3. Work B*tch – Britney Spears en will.i.am

Oké, de titel is niet heel erg positief, maar je weet wel waar je mee bezig bent op het moment dat dit nummer begint. En ze zingt niet voor niets “You wanna look hot in a bikini? You better work b*tch!”

4. Run the world (girls) – Beyoncé

We zijn nog niet klaar met de powerladies! Op 4 staat namelijk Beyoncé met het nummer dat iedere vrouw standaard in een feministe verandert. Daarnaast heeft het ook nog eens een super aantrekkelijk deuntje en een vrij volhoudende tekst. Durf jij nog te stoppen met rennen als Mrs. Carter in je oor schreeuwt dat jij ervoor zorgt dat de wereld blijft draaien?

5. Turn down for what – DJ Snake, Lil Jon

Ik geef toe dat dit nummer misschien ietwat schreeuwerig is, maar hij geeft je ook een ongelooflijke boost. Ga niet op zoek naar de mooie koortjes of het verhaal achter de clip, let gewoon op het fijne ritme en draaf een eind weg.

Ben ik nog een nummer vergeten dat echt moet worden toegevoegd aan deze lijst met hardloophits? Laat het me weten in de comments, via mijn facebookpagina of op Instagram

photo credit: wuestenigel Kopfhörer / Headphones via photopin (license)

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden