Zeg #fitmom Gabriela, hoe doe jij dat toch?

Een naamgenoot (die ene L vergeten we gewoon even) is altijd leuk. Een naamgenoot die maar liefst 27 kilo afvalt en daarmee zelfs indruk weet te maken op de lezers van LINDA.Nieuws, is helemaal te gek. Een combinatie van haar tweede zwangerschap, een ernstig zieke schoonvader en een trage schildklier zorgde ervoor dat Gabriela 24 kg aankwam. Uiteindelijk wees de weegschaal 82 aan en op dat moment ging bij haar de knop om. 

Gabriela vertelt graag aan Gezond met Gab haar verhaal. Hoe zorgt ze ervoor dat ze fit blijft en niet weer langzaam zwaarder wordt? En welke keuze maakt ze als ze voor een dilemma wordt gesteld: nooit meer lekker eten of nooit meer sporten?

Gab: Hoe vaak was jij met sport bezig voordat je zwanger werd en wat deed je?

Gabriela: Ik deed niks aan sport voor de zwangerschap. Ik wandelde en fietste veel, maar deed verder niets serieus.

Ben je tijdens je zwangerschap bezig geweest met het feit dat je aankwam en met sporten? Of heb je het tijdens deze periode losgelaten?

Fitmom Gabriela

Door het gezondheidsprobleem van mijn schoonvader en mijn schildklier heb ik het sporten losgelaten. Daarnaast heb ik veel stress gehad waardoor ik helemaal geen tijd had om aan sporten te denken.

Wanneer ging bij jou de knop om en dacht je: zo kan het niet langer?

Toen mijn zoon al 1,5 jaar was, vond ik het tijd worden om iets aan mijn gewicht te doen. Ik voelde me heel slecht, niet aantrekkelijk en ik had geen energie om met de kinderen te spelen (de oudste was al bijna 11). Ik was gewoon helemaal niet fit.

Hoe heb je dit precies aangepakt?

Eerste ging ik rondjes lopen in het park vlakbij ons huis met de kinderwagen. Daarna naar de stad gelopen met de kinderwagen en ik zo ging steeds verder. Ik wandelde alleen maar, omdat ik te zwaar was en ik me schaamde om naar de sportschool te gaan. Na een paar maanden was ik al iets lichter en durfde ik mee te doen aan een bootcamples. Ik ontdekte dat ik sporten leuk vond en ben vervolgens naar de sportschool gegaan.

Tijdens deze periode las ik veel over voeding en heb ik veel diëten geprobeerd, maar had altijd last van het jojo-effect. Zo'n twee jaar geleden heb ik besloten om anders te gaan eten. Ik heb mijn levensstijl veranderd, waardoor ik nu alles kan eten, maar wel met mate.

Before and after!

Vorige jaar ben ik ten huwelijk gevraagd en dat was een extra motivatie om het laatste jaar heel hard te trainen. Ik wilde zo graag nog 5 tot 7 kg afvallen. Ook ben ik begonnen met een opleiding voor voedingsconsulent om zo meer over voeding te leren en andere mensen te kunnen begeleiden. Uiteindelijk zijn die laatste kilo's er ook afgegaan en zo stond ik 14 juli te stralen in mijn goed passende trouwjurk. Die dag woog ik 55 kg. Inmiddels ben ik door mijn vakantie en een operatie aan mijn galblaas 3 kg aangekomen, maar binnenkort mag ik weer sporten en dan val ik ze weer af!

Hoe combineer je het sporten met je kindjes?

Toen mijn zoon nog niet naar school ging, sportte ik altijd als hij bij de crèche was. Daarnaast ben ik lid van een sportschool waar ze ook een kidsclub hebben. Dat is ideaal want als ik ga sporten, mag hij daar 2 uur blijven. Inmiddels zit hij al een jaar op school en zodra ik hem weggebracht heb, ga ik naar de sportschool. Dit doe ik drie keer in de week en daarnaast ook op zaterdagochtend, als hij met papa naar de voetbal is.

Welke verschillen ervaar jij tussen je lichaam nu en het lichaam dat je had voor de zwangerschap?

Ik ben fitter, energieker en gezonder doordat ik voeding en sport weet te combineren.

Hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft?

Het is niet makkelijk, maar ik geloof dat ik mijn eigen motivatie ben. Als ik naar mijn resultaten kijk, wil ik altijd meer en meer.

Zijn er sportieve mama's waar jij zelf tegenop kijkt? Zo ja, wie en waarom?

Nee, ik kijk niet tegen andere mama's op.

Welke tips heb jij voor (kersverse) moeders die weer back in shape willen komen?

Eerst zorgen dat je voeding in balans is. Het is heel belangrijk om jezelf energieker te voelen. Daarna kan je beginnen om met de kinderwagen te wandelen, gewoon rustig opbouwen. Een sportschool in de buurt zoeken waar ze een kids club hebben is ook een goed idee. Overigens zijn er ook verschillende online trainingsprogramma die je vanuit je woonkamer kan doen. Het is misschien luxe, maar een personal trainer die bij jou komt, is ook ideaal.

De eerste stappen naar een gezonder en fitter leven zijn altijd moeilijk, maar daarna voel je je beter en wil je niet meer stoppen. Denk er aan dat 85% van je resultaten komt vanuit je voeding. Alles is mindset, knop om en go!!

En dan nu de finale vraag… en het is een lastige! Nooit meer lekker eten of nooit meer sporten?

Je kunt het allebei combineren in de juist verhoudingen. Alles of niets is geen goed idee, het is een balans. Wij moeten eten om te leven en niet leven om te eten. Daarnaast heeft ons lichaam gewoon  brandstof nodig om goed te kunnen functioneren. Geef je lichaam de juist brandstof, ga lekker sporten en geniet van het leven. We levend echter maar één keer, dus waarom niet gezond leven? Natuurlijk mag je af en toe iets lekkers, maar wat is dan iets lekkers? Friet en frikandel? Appeltaart? Ja hoor, dat mag natuurlijk, maar altijd met mate.

Wil jij net zulke resultaten boeken als Gabriela? Volg haar dan op Instagram, zodat ze je van gratis tips kan voorzien en je kan helpen met afvallen. 

Lieve Gabriela, bedankt voor je oprechtheid en je motiverende woorden. Ik had geen motivatie nodig, maar zelfs ik raak hier helemaal enthousiast van! 

Ook als #fitmom hier staan? Laat het hieronder weten of stuur me een berichtje

Alle foto's zijn eigendom van Gabriela en mogen niet zonder haar toestemming worden gebruikt. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden