Categorieën Eten is liefdehomepage

1 week suikervrij – de voorbereiding

Terwijl ik een boodschappenlijstje maak, breekt het koude zweet me uit. Ik heb geen idee wat ik erop moet zetten. Van pure ellende laat ik manlief (Chef Boodschap hier in huis) 6 paprika's en 2 zakken sla halen. Daar zit sowieso geen suiker in. Maar verder? Ik ben volledig blanco. Het wordt tijd om me te storten in de wondere wereld van suikervrij. Hoe bereid ik me voor op die ene week zonder suiker? 

Twintig jaar geleden had ik op mijn fiets gesprongen om naar de bieb te rijden, maar nu hoef ik gelukkig alleen mijn appeltje open te klappen. Suikervrij dus, check! Wat heb ik daar allemaal voor nodig? Wat mag ik wel en wat mag ik niet?

Suikervrij of suikerarm?

Suikervrije pannenkoeken op basis van onder andere eiwitten.

Al snel stuit ik op de mooie website van Blij Suikervrij. Saskia mijdt zoveel mogelijk suikerrijke producten en kiest heel bewust voor zoete vervangers, zoals fruit of vloeibare stevia. Helemaal suikervrij is ze daardoor niet, maar ze probeert zoveel mogelijk suiker te weerstaan.

Gelukkig laat ze deze suikerleek hier niet bungelen. Op haar website vond ik veel tips over het starten van een suikerarm leven. Hierdoor weet ik dat ik moet beginnen met het weren van geraffineerde suikers. Geen snoepjes meer dus, maar ook geen bewerkte vleeswaren, brood, yoghurt met een smaakje en sappen. Daarnaast was daar de tip om light producten te laten staan. Zij roepen namelijk zoete trek op, waardoor je het jezelf alleen maar lastiger maakt. Dat ging me een beetje aan het hart, aangezien ik de nummer 1 Coca Cola light fan op deze aardbol ben. Maar goed, alles voor het goede doel! Cola gaat de deur dus uit.

De boodschappen

Het boodschappenlijstje was opeens een stuk sneller gemaakt. Ik vulde het met nog meer groenten, eieren en fruit. Bananen en appels zijn uiteraard voorzien van fruitsuikers, maar zitten ook vol vitaminen en vezels en voeden je lichaam dus in plaats van het alleen maar te vullen. Ik nam me voor wortelsoep en bananenbrood te maken, veel omeletten te eten en regelmatig een salade naar binnen te proppen.

Of dat gelukt is? Dat lees je volgende week! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden