Categorieën Eten is liefdehomepage

Wat nou gezond? Jij, leugenaar! (aldus een volger)

Het was zaterdagavond. Zuslief kwam eten en had een overheerlijk toetje meegenomen: karamel zeezout chocolademousse. Ik maakte er een foto van en besloot deze op Instagram te plaatsen. Goede Tijden, Slechte tijden is niet voor niets een van mijn favoriete soaps. Zo gaat het namelijk ook met eten! Wist ik veel dat ik de grootst mogelijke zonde ooit beging.. 

Een volger vond het namelijk niet kunnen, een foto van chocolademousse op een account als Gezond met Gab. Wat dacht ik wel niet, dit straalde toch geen gezondheid uit? Hij had wel vaker lekkere dingen tussen mijn foto's gezien die ook niet gezond waren. Dit plaatje was kennelijk de druppel die de emmer deed overlopen en hij vond het een kritische noot waard.

Draai om je oren

De bewuste foto.

Nu is het natuurlijk zo dat je in Bloggerland pas meetelt als je een flinke digitale draai om je oren hebt gekregen. Dit was natuurlijk wel de afgezwakte versie, want bij andere ‘fitgirls' staan ze zo'n beetje met bakstenen voor de deur, maar grappig vond ik het niet. Sterker nog, ik ging spontaan twijfelen aan mijn account en dus ook aan mijn eetgewoontes. Had hij een punt en kon ik het niet maken om dergelijke foto's te posten, aangezien ik met mijn naam ‘Gezond met Gab' pretendeer gezond te leven? Moest ik mijn account maar gewoon helemaal opdoeken en verder gaan als het valse stiefzusje ‘Ongezond met Gab'?

Het geheim van een fitgirl

Ik keek eens kritisch naar mijn foto, nog eens naar het commentaar wat ik had gehad en vervolgens in de spiegel. Ik ben potverdorie wel gezond bezig! En dat vertelde ik de ‘kritische noot-gever' ook. Ik legde uit dat ik 4 tot 5 dagen per week sportte en trouw iedere dag mijn kcal bijhield en er zo voor zorgde dat ik niet boven de 1665 kcal per dag uitkwam. Op zaterdag doe ik dat echter niet, omdat ik behoefte heb aan 1 dag in de week eten waar ik trek in heb. Dat heet balans, ook al vind ik dat een van de stomste woorden van de Nederlandse taal.

Moraal van het verhaal

Overigens is deze blog niet bedoeld om diegene die mijn chocomousse een probleem vond, een hak te zetten. Hij zijn mening, ik de mijne. Ik wil je laten zien dat je ook heel gezond kan zijn, als je af en toe chocolademousse eet, of pizza, of patat. Dat de wereld niet vergaat als je geniet van een ijsje. Je valt geen 5 kg af in 1 dag en je komt het ook niet aan.

Het commentaar heeft er wel voor gezorgd dat ik kritischer naar mijn foto's ben gaan kijken. En guess what? Ik plaats nog steeds foto's van pizza's, chocolade en andere lekkernijen. Geen enkele ‘fitgirl' leeft alleen maar op blaadjes sla en deze al helemaal niet!

Gabriella

Bekijk de berichten

  • Helemaal goed meid en al dan niet gezond je moet indd. in balans blijven en genieten .?en dan mag chocola niet ontbreken.

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden