Categorieën Eten is liefdehomepage

5 redenen om vandaag nog je geheime voorraad chocolade op te eten

Is het een mythe, een marketingtruc om ons er massaal in te luizen of simpelweg iets wat wetenschappelijk te onderbouwen valt? Ik heb geen idee, maar het feit blijft dat ik maar heel weinig vrouwen ken die niet van chocolade houden. En slechts een klein gedeelte van deze dames snoept guiltfree van het heerlijke goedje. Dit is echter helemaal niet nodig. Chocolade is lang zo gek nog niet! Daarom heb ik 5 redenen om vandaag nog je geheime voorraad chocolade op te eten voor je op een rij gezet. 

1. Chocolade maakt je vrolijk

Misschien is dit direct de reden dat vrouwen het massaal naar binnen schuiven als we ongesteld zijn. Als we namelijk een beetje vrolijkheid kunnen gebruiken, dan is het wel tijdens de meest tragische week van de maand. Dat je humeur ervan opknapt, komt door polyfenolen die in de chocolade zitten. Deze magische stofjes zorgen ervoor dat je rustiger en meer tevreden wordt.

2. Chocolade maakt je minder hongerig

Nu hoor ik je denken: dat klopt! Als ik tweeënhalve reep Tony's Karamel Zeezout heb weg gekaand, dan ben ik inderdaad wel verzadigd. Helaas is dat niet helemaal de bedoeling en ook niet hoe het werkt. Hoe puurder de chocolade, hoe minder je trek hebt in andere zoete of zoute verleidingen. Ga wel voor het hoogste percentage. Dit trucje werkt pas als je meer dan 70% pure chocolade eet.

5 redenen om vandaag nog je geheime voorraad chocolade op te eten

3. Het is goed voor de keel

Wist ik dit maar toen ik een paar weken terug kampte met keelpijn en een kriebelhoest. Ik was druk in de weer met grog's (gekookt water, rum en een paar scheppen suiker. Op het randje van je bed in 1 keer naar binnen gieten en dan onder de dekens duiken. Gegarandeerd dat je peentjes zweet), strepsils en en mokken thee, maar ik had gewoon chocolade kunnen snaaien. Doordat het een droge substantie is, blijft het aan de binnenkant van je keel plakken. Dit zorgt ervoor dat het minder kriebelt en prikt, waardoor de pijn verzacht.

4. Chocolade is de beste pré workout snack

Je kan je shakejes en andere gekke dingen uit het raam gooien. Het enige dat je nodig hebt, is pure chocolade. Oké, niet helemaal natuurlijk, maar het stofje epicatechine zorgt ervoor dat er extra stikstofdioxide vrijkomt. Het effect hiervan is weer dat de bloeddoorstroming beter wordt en dat je meer uithoudingsvermogen hebt.

5. Omdat het ongelooflijk lekker is

Het is onzin dat je iets lekkers eet om jezelf te belonen of omdat je hebt ‘verdiend hebt'. Je kan ook gewoon een stuk chocolade eten omdat het ongelooflijk lekker is. Geen gezeur, geen gemopper, geen gedoe. Je gaat op de bank zitten met een stuk thee en een flinke brok goddelijkheid en je gaat genieten, begrepen!?

Ik doe het dus ongelooflijk goed op Karamel Zeezout, maar wat is nou jouw favoriete chocolade? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden