Categorieën Eten is liefdehomepage

5 x superfoods waar je geen nier voor hoeft te verkopen

Superfoods zijn duur. Voor een beetje goji bes leg je zo 3 euro neer en ook chia zaad is bijna niet te betalen. Dat is allemaal wel leuk en aardig, maar volgens Rens Kroes (je weet wel, de zus van..) is je leven helemaal niet compleet zonder deze krachtige voedingsbronnen. 

Onzin. Vind ik. En gelukkig met mij nog heel veel andere mensen. Natuurlijk zijn er genoeg ‘superfoods' die serieus goede eigenschappen bevatten, maar om er nu zoveel geld voor te betalen? Nog een keer onzin. Vind ik.

Er zijn ook meer dan genoeg producten die minstens net zo goed voor je zijn als deze omhooggevallen voedingsmiddelen. En die zijn ook niet zo duur dat je er je nier voor moet verkopen. Ik heb de 5 beste èn goedkoopste voor je op een rij gezet.

1. Havermout

Groene thee, ook al zo'n topper.

Havermout en ik zijn vriendjes. Minimaal 3 keer per week zoeken we elkaar op en genieten we intens van elkaars gezelschap. Dit is overigens niet zonder reden. Nee, in een havermout zitten mega veel vezels die je darmen lekker aan het werk zetten. En als je darmen blij zijn, dan ben jij het ook!

Daarnaast bevat havermout veel fosfor, vitamine B en magnesium. In ‘Hoe zit het met.. havermout‘ vind je nog veel meer informatie over deze goedkope superfood.

2. Pure chocolade

Deze zag je na mijn blog van vorige week wel aankomen he? Pure chocolade barst van de goede eigenschappen. Niet alleen troost het je als je liefdesverdriet hebt, maar er zitten ook veel antioxidanten in die heel hard werken om je lichaam gezond te houden. Daarnaast is het goed voor je hart en bloedvaten en dragen ze een steentje bij aan de ontwikkeling van je hersenen.

Chocolade kan erg duur zijn, maar bij winkels als Aldi en Lidl vind je nog pure chocolade voor een heel klein prijsje.

3. Boerenkool

Deze gezellige groente (die mij altijd doet denken aan sinterklaasavond en rookworst) was 2 jaar geleden een enorme hype in Amerika en dat is natuurlijk niet voor niets. Boerenkool is de ster onder de groentes en dat komt door de enorme hoeveelheid vezels, vitamines en mineralen.

Dat boerenkool de ‘echte echte' is, wordt wel bewezen door het feit dat dit groene vriendje een eigen dag heeft. Op 24 oktober mag je alles uit de kast trekken om Boerenkooldag te vieren!

4. Banaan

Vroeger was ik bang voor banaan. Natuurlijk niet voor het onschuldige stukje fruit zelf, maar wel voor de verhalen die erover verteld werden. Banaan zou je dik maken en dat eten was bijna net zo erg als je te buiten gaan aan een zak snoep.

Nou, het mysterie is ontrafeld, hoor. Ja, er zit behoorlijk wat suiker in een banaan. Nee, niet zoveel als in een zak snoep. Sterker nog, dit gele gevaarte heeft heel veel goede eigenschappen. Wat dacht je van vitamine B3 en B6? En kalium, fosfor, ijzer en magnesium? Stuk voor stuk allemaal stoffen die je lichaam nodig heeft.

5. Groene thee

Ik zweer erbij, drink het liefst liters van dit groene goedje weg. Heerlijk, lekker op de bank, kopje groene thee, boekje erbij en dan genieten van het herfstzonnetje. Het klinkt lui, maar stiekem ben ik op dat moment keihard met mijn lichaam bezig.

Groene thee zit namelijk vol antioxidanten, die weer druk in de weer zijn om je cellen in tact te houden (net als bij pure chocolade). Daarnaast zegt men dat groene thee het verouderingsproces vertraagt en dat het een positief effect heeft op de bloedsuikerspiegel. Sommige mensen beweren zelfs dat je van groene thee afvalt, maar dat is tot op heden helaas nog niet bewezen.

photo credit: Ömer Ünlü Health via photopin (license)

Gabriella

Bekijk de berichten

    • Hahaha dat is goed om te horen. Dan heb ik in ieder geval aansluitende producten gekozen ;) Ik vind boerenkool ook echt heerlijk, vooral met rookworst erbij.

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden