Categorieën Diner

Vegetarische geroosterde pompoenpuree

Yes, het is weer tijd voor een nieuw stapeltje kerstrecepten! En ik trap de reeks dit jaar af met een heerlijke puree. Ik geef toe dat alleen vegetarische geroosterde pompoenpuree wat karig is als compleet kerstdiner, maar het is dan ook bedoeld als overheerlijk bijgerecht. Super makkelijk te maken en je kan het ook nog eens van tevoren doen. Kijk, dan weet je ook zeker dat je planning niet in het honderd loopt! 

Ingrediënten

Lekker erbovenop: een eetlepel aioli

  • 200 gram pompoen
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel grove zeezout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Heb je voor een hele pompoen gekozen? Kook hem dan kort in een grote pan, zodat je hem makkelijk door kan snijden. Toch liever gemakkelijk en zijn het de voorgesneden pompoenstukjes geworden? Vergeet dan niet die ook even kort te blancheren. Ze hoeven niet gaar, als ze maar net iets zachter zijn.
  3. Snijd de ui grof en pel de tenen knoflook. Vet de ovenschaal in en leg daar de pompoen in. Daaroverheen mag de ui, het paprikapoeder en het zeezout. Vergeet ook de knoflook er niet tussen te leggen.
  4. Schuif dit nu al heerlijke bundeltje liefde voor minimaal 45 minuten in de oven. Prik, als de tijd om is, even in de pompoen, zodat je zeker weet dat hij gaar is.
  5. Gooi alle ingrediënten (zelf heb ik gekozen voor 1 teen knoflook, maar dat is naar wens) samen met de 50 gram zachte geitenkaas in de blender en pureer dit fijn. Hoe langer je pureert, hoe meer de structuur op dat van babyvoeding lijkt. Niets mis mee, maar wel iets om rekening mee te doen!

Vind je het heel lekker klinken, maar lijkt dat vegetarische je niets? Snijd dan 100 gram chorizo (van de hele worst, niet dat wat je op je brood doet) in kleine stukjes en bak deze op in een koekenpan. Je hebt nu een superlekkere crumble die je over de pompoen kan strooien.

Heb je de geroosterde pompoenpuree vooraf klaargemaakt? Haal hem dan op tijd uit de koelkast en zet hem nog voor 10 minuten in de oven (een magnetron mag natuurlijk ook). Geniet ervan! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden