Baby spam

5 x leuke dingen doen met je dreumes

Om eerlijk te zijn vond ik het in het begin best moeilijk om activiteiten voor Mae te verzinnen. Wat kon zij als dreumes wel en waar was ze nog te klein voor? Hoe daagde ik haar het beste uit zonder haar de hele dag te laten nadenken? Gelukkig bleek er heel veel mogelijk en om jou een hoop kopzorgen te besparen hierbij het lijstje ‘5 x leuke dingen doen met je dreumes'!  

Leuke dingen doen met je dreumes is veel makkelijker dan je denkt!

1. Kleien

Mae is helemaal weg van d'r potjes klei. Vaak staat ze er ‘s ochtends vroeg al mee in haar handen en wilt ze in de stoel zitten, zodat ze weer kan kleien. Buiten het feit dat het heel gezellig is om samen te doen, maakt het kindjes ook nog eens rustig. Ze zitten op 1 plek en focussen zich op het maken van vormpjes. Dit is dan weer goed voor hun fijne motoriek. 2 vliegen in 1 klap dus!

2. Torens bouwen met Duplo

Nog zo'n goede bezigheid voor de fijne motoriek, is het bouwen van torens met Duplo. Mae heeft een hele berg blokjes voor kerst gekregen en we bouwen nu regelmatig een flinke toren. Hier wordt ze dan weer een ‘tikkie' minder rustig van dan het kleien, aangezien het natuurlijk het allerleukste is om die hele hoge toren om te gooien.

3. Dansen

Dansen hoort ook zeker thuis tussen de leuke dingen doen met je dreumes! Het is een hele fijne uitlaatklep voor kleine kinderen en ook nog eens super grappig om je kleintje los te zien gaan op leuke muziek. De cd's van Monique Smit zijn hier een groot succes, maar het all time favorite partynummer van Mae is gek genoeg ‘Driving home for Christmas‘ van Chris Rea.

4. Wandelen

Je hoeft geen bestemming te hebben of zelfs maar een activiteit voor onderweg: wandelen is leuk genoeg voor een dreumes. Ze ontdekken zelf genoeg dingen waar ze zwaar van onder de indruk zijn, zoals blaadjes op de grond of het hondje dat je onderweg tegenkomt. Ik ga regelmatig met Mae een rondje stappen. Zodra ze haar armpjes omhoog doet, weet ik dat ze er genoeg van heeft, en dan gaan we weer naar huis.

5. Stickers plakken

Kleuren is best grappig, maar stickers plakken is helemaal de bom! En toen vorige keer de stickers op waren, bleek ze ook erg tevreden met gekleurd plakband. Ik vind het leuk om te zien dat ze zo creatief bezig is en daarnaast zijn die kleine bewegingen ook erg goed voor haar fijne motoriek.

Welke dingen vind jouw dreumes leuk om te doen? Ik ben benieuwd naar alle tips! 

Weet je waar je dreumes ongetwijfeld vast ook gek op is? Koekjes bakken!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden