Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Koekjes bakken zonder ei voor kinderen

2 november 2018 by Gabriella 4 Comments

Ik praat echt graag vol lof, liefde en vertrouwen over mijn kleine Mae, maar als het op dit onderwerp aankomt, moet ik toch echt mijn handen van haar aftrekken. Nee, ik durf niet te beweren dat ik koekjes kan bakken met mijn dochter zonder dat ze de halve bol deeg in haar mond propt. Maar aangezien koekjes bakken wel 1 van mijn hobby's is, besloot ik het recept aan te passen. En met resultaat. We bakten koekjes zonder ei en ze zijn door zowel dochter als vader helemaal goedgekeurd!

koekjes bakken zonder ei

Ingrediënten voor koekjes zonder ei

  • 150 gram bloem 
  • 125 gram ongezouten roomboter 
  • 75 gram witte basterdsuiker (of een suikervervanger, pas dan wel de hoeveelheid aan) 
  • 15 gram speculaaskruiden 
  • 1 snufje zout 

Extra benodigdheden (niet per se noodzakelijk, wel leuk)

  • Vormpjes om de koekjes uit te steken.
koekjes bakken zonder ei

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Weeg de bloem, suiker, speculaaskruiden en het zout af en roer deze door elkaar in een beslagkom.
  2.  Snijd de boter in blokjes en kneed deze met je handen door de droge ingrediënten heen. 
  3. Je bent klaar als je van alle ingrediënten samen een bol kan maken. Is deze bol een beetje plakkerig? Doe hem dan in een stukje huishoudfolie en leg hem voor een uurtje in de koelkast. Zo kan de boter weer hard worden.
  4. Verwarm je oven voor op 160 graden (hetelucht). 
  5. Bestrooi je werkbank met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 1,5 centimeter dik. Maak samen met je kind(eren) de mooiste figuurtjes! Daarna schuif je ze voor 15 minuten in de oven. 

Koekjes zonder ei zijn een feestje voor zowel jou als je kleintje. Je kan ze ongeveer een kleine week bewaren. Geniet ervan! 

Ben je op zoek naar andere lekkernijen? Kijk dan ook eens naar deze bakrecepten.

Dit recept bevat een affliate link.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« IIFYM: afvallen met hamburgers en patat
Het bakken en koken woordenboek van Gabriellavanrosmalen.nl »

Comments

  1. Anne-Belle says

    21 juni 2020 at 15:28

    Hi Gabriella,

    ik wou deze koekjes gebruiken voor koekhappen, zouden ze daar ook geschikt voor zijn?
    (niet dat ze door breken of zo)

    Groetjes Anne-Belle

    Beantwoorden
    • Gabriella says

      22 juni 2020 at 08:20

      Hi Anne-Belle, wat leuk dat je gaat koekhappen! Het zijn redelijk stevige koekjes, dus je kan ze daar ook prima voor gebruiken. Veel plezier! Groetjes, Gabriella

      Beantwoorden
      • Anne-Belle says

        22 juni 2020 at 09:42

        dankjewel Gabriella,

        en ik had nog een vraagje: voor hoeveel personen is dit recept?

        Beantwoorden
        • Gabriella says

          29 juni 2020 at 10:48

          Het recept is voor ongeveer 15 koekjes!

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in