Baby spam

Duurzame babyspullen voor jouw kleine knapperd

Sinds ik in verwachting ben van knappe baby nummer twee, richt ik me steeds meer op het kopen van duurzame babyspullen. Ik ben me ervan bewust dat de beslissing om kindjes op de wereld te zetten gevolgen heeft voor het milieu. Door (ook) voor duurzame baby-items te kiezen, draag ik hopelijk mijn steentje bij aan het zo mooi mogelijk houden van onze planeet.

Veel meer duurzame babyspullen tijdens mijn tweede zwangerschap

Ik ga me niet roomser voordoen dan de paus, aangezien bij ons ook heus niet alles superduurzaam verloopt. Zo pak ik de auto als het regent, terwijl ik weet dat ik van een paar druppels op de fiets echt niet smelt. Maar ik ben wel bewust aan het kijken naar wasbare luiers en babykleding die minder fast fashion is. Op een of andere manier hou ik er bij mijn tweede zwangerschap dus nog meer rekening mee. Misschien ook omdat houdbaarheid van onze wereld nu nog veel meer leeft dan tweeënhalf jaar geleden of omdat ik zelf veel bewuster omga met in welke staat ik de aardbol straks achterlaat voor de volgende generaties.

Welke duurzame babyspullen zijn te handig om niet te hebben?

Zoals ik al zei, is echt niet alles in ons huis duurzaam, maar de nieuwe dingen die ik moet aanschaffen voor onze nieuwste aanwinst, zijn vaak wel goed voor het milieu (of in ieder geval het minst vervuilende alternatief).

Een goed voorbeeld is het rompertje wat ik laatst kocht. Het is gemaakt van 100% organisch katoen en tijdens het maken ervan worden alleen milieuvriendelijke chemicaliën gebruikt. Vond ik toch een heel mooi, belangrijk en vooral duurzaam puntje. Het feit dat dit rompertje een mega-fijne sluiting heeft (zonder drukknoopjes!) trok me helemaal over de streep.

Week 19!

Maar niet alleen op het gebied van kleding kan je ontzettend duurzaam uit de hoek komen, ook met speelgoed zet je al een stap in de goede richting. Veel speelgoed (helemaal uit China) is van plastic, bewerkt met allerlei niet-natuurlijke producten en vaak ook nog eens snel kapot waardoor het weer op de grote plastic-puinhoop-stapel belandt. Ook hier geldt weer: ik ben echt niet roomser dan de paus en mijn dochtertje van 2,5 heeft meer dan genoeg van dat soort speelgoed. Maar er bestaat gelukkig ook veel prachtig duurzaam speelgoed voor baby's.

Ben jij bewust bezig met een duurzame opvoeding of laat je dat een beetje aan je voorbij gaan?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden