Baby spam

Babynieuws – je bent zo welkom, lief Koekje

“Wat zit er in mama's buik, Mae?”
“Mama heeft een koekje in haar buik!”
“Is het geen baby?”
“Nee, koekje!”

Mae is nog niet helemaal overtuigd van onze nieuw aanwinst, maar wij weten het meer dan zeker: ik ben zwanger van ons tweede kindje! In mei hopen wij opnieuw ouders te worden van een prachtige baby en wordt Mae gebombardeerd tot grote zus. We hopen dat we haar tegen die tijd uitgelegd krijgen dan het om een baby gaat en niet om een hele grote stroopwafel.

Intens gelukkig (en misselijk)

Inmiddels ben ik de dertien weken gepasseerd en heb ik ontdekt dat zwanger zijn van een tweede wonder toch heel anders is dan zwanger zijn van de eerste. De misselijkheid is net zo intens als bij Mae, maar de vermoeidheid drie keer zo erg. Aangezien onze kleine Erwt net in haar ‘echt niet' fase zit, is er voor gapen weinig ruimte.

Maar naast de gebruikelijke klachten, ben ik vooral intens gelukkig. Toen Wim en besloten dat een tweede kindje meer dan welkom was, vond ik het spannend. Moesten we lang wachten? Was het ons überhaupt wel gegeven? Maar gelukkig hadden we al heel snel een (eigenlijk vijf, maar dat vertel ik nog wel) positieve test in handen.

Heel bijzonder

Ik ervaar deze zwangerschap sowieso heel anders dan die van Mae, omdat we toen ook nog middenin het herstel van Nice zaten. Nu kan ik me beter op onze nieuwste aanwinst focussen en ben ik me ook bewuster van alles. Daarnaast heb ik veel meer een ‘we zien het wel' houding. Natuurlijk heb ik Wim al een hele lijst met dingen gegeven om te verbouwen, maar ik heb er vertrouwen in dat het allemaal goed komt.

Voor Gabriellavanrosmalen.nl betekent het een nieuw dagboek. Naast de maandelijkse Lief Erwtje, komt er nu ook een wekelijkse Lief Koekje. Misschien mis je hier en daar een blog of een recept, aangezien de misselijkheid en vermoeidheid me soms flink in de weg zit. Ik doe echter mijn uiterste best om de boel draaiende te houden!

Het te gekke houten aankondigingsbord is van Feestjevanhout.nl!

Gabriella

Bekijk de berichten

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden