Zuchtjes wind

Zo overleeft jouw relatie de Seven Year Itch!

Volgende week zijn Wim en ik 8 jaar samen waarvan 3 jaar getrouwd. Technisch gezien schrijf ik dit artikel dus te vroeg, maar ik acht de kans klein dat we de komende 5 dagen nog gaan scheiden. Ik durf de publicatie van deze blog dus wel aan. Met het bereiken van de 8 relatiejaren, hebben we het sleurpunt van 7 jaar samen achter ons gelaten en uiteraard deel ik graag met je hoe. Zo overleeft jouw relatie de Seven Year Itch!

Wat is de Seven Year Itch?

Wanneer je wat langer een relatie hebt, komt er een moment dat je ontdekt dat de verliefdheid langzaam over is gegaan in houden van. Geen paniek, dat is normaal! Verliefdheid is een chemische reactie en als het goed zit, gaat dat nooit helemaal weg. De spanning die je in de eerste weken, maanden, jaren voelt, vervaagt echter wel en dan kan de sleur er langzaam insluipen.

De Seven Year Itch is zo'n kantelpunt in jouw relatie. Men zegt altijd dat dit optreedt als je ongeveer 7 jaar samen bent. Dan worden de blije stofjes naar de achtergrond verdrongen, doen mensen minder hun best voor elkaar en beweeg je eerder van elkaar af dan naar elkaar toe.

Een keer per maand gaan we samen weg.

Hoe voorkom je de sleur?

Die Seven Year Itch wil je natuurlijk voorkomen, want ‘happily ever after' klinkt zoveel gezelliger. Met deze tips heb ik hem buiten de deur weten te houden.

1. Blijf aan je relatie werken

Wim en ik hebben echt geen relatie die we op zijn beloop kunnen laten. We gaan dan zoveel op in ons eigen ding dat we elkaar een beetje vergeten. Een tijdje geleden drukte mijn vriendin me nog maar eens met m'n neus op de feiten: “Gab, jullie gaan allebei een andere kant op”.

2. Plan dates in

Met of zonder kinderen: een avond alleen maar oog voor elkaar is ontzettend belangrijk! En lukt een avond niet, probeer dan ergens een uurtje gewoon lekker met z'n tweeën te zijn. Het gaat erom dat je tijd voor elkaar hebt.

3. Toon belangstelling voor elkaar

Misschien vind je zijn hobby totaal niet boeiend en heb je een hekel aan verhalen over zijn werk, toon toch maar gewoon belangstelling. En dat geldt andersom natuurlijk ook. Zo heb je (wederzijds) het gevoel dat er naar je geluisterd wordt en dat de ander het (al dan niet oprecht) interessant vindt wat je doet.

4. Geef elkaar de ruimte om andere dingen te doen

Een tijdje geleden ben ik voor het eerst in jaren alleen een nachtje weggeweest. Man, wat heb ik genoten. Helemaal omdat ik de hele tijd dacht aan hoe ik al mijn belevenissen aan Wim ging vertellen.

5. Doe moeite voor elkaar

Niemand wordt opgewonden van vet haar, een joggingbroek en witte sportsokken in slippers. Je kan niet van je partner verwachten dat hij of zij ‘s avonds voor je klaarligt als jij er de hele dag als Swiebertje bij loopt. En dit geldt voor zowel mannen als vrouwen! (Om Sexy but tired but sexy – taferelen te voorkomen).

6. Accepteer dat je relatie niet perfect is

Instagram is nep. Op Facebook laat niemand zien dat relaties ook weleens dipjes hebben En zelfs op Twitter liegt men de boel bij elkaar. Je wordt misschien alleen maar geconfronteerd is met relaties die altijd happy happy joy joy zijn, maar dit is één grote grap. Geen enkele relatie is perfect, dus streef daar ook niet naar. Ik wil soms ook wel honderd dingen aan mijn man veranderen (en hij waarschijnlijk duizend dingen aan mij), maar dat gaat niet. Accepteer gewoon dat je relatie niet altijd vol glamour, spannende seks en bossen rozen zit. Dat scheelt een hele berg teleurstellingen.

Wat is jouw perfecte tip om de Seven Year Itch te voorkomen?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden