Zuchtjes wind

Het verhaal van De Blogbaas en de bizarre beslissing

Weet je nog dat ik in april 2019 een blog schreef over dat ik mijn baan had opgezegd om mijn eigen droomberoep te creëren? De Blogbaas was geboren! Ik vond dat zo spannend, niet te doen. Helemaal omdat ik besloten had een coach in de arm te nemen die een bedrag met drie nullen voor haar diensten vroeg. Inmiddels ben ik al een half jaar ondernemer, heeft diezelfde coach me weer een voorstel gedaan en nam ik, volgens velen, een bizarre beslissing.

Hoe gaat het met De Blogbaas?

Wat leuk dat je dat vraagt! Zonder gekheid, De Blogbaas en ik lopen als een speer! In eerste instantie heb ik mijn bedrijf opgezet met het idee om andere bloggers te helpen bij het schrijven van hun teksten, maar gedurende dat proces kwam ik erachter dat ik iets kan, wat anderen niet (zo goed) kunnen. En dat is mezelf kneitertje goed vindbaar maken in Google.

Een heel klein stukje achtergrond: Google, de zoekmachine, wil het beste voor haar gebruikers en heeft daarom een flink aantal richtlijnen opgesteld om ervoor te zorgen dat als jij iets opzoekt, je ook de informatie krijgt die je nodig hebt. Die richtlijnen noemen we SEO of in het Nederlands, zoekmachineoptimalisatie. Ik train vrouwelijke ondernemers in het vindbaar maken van hun website volgens de regels van Google.

Daarom heb ik besloten de hoofdactiviteiten van De Blogbaas aan te passen en ben ik me volledig gaan richten op SEO-werkzaamheden. Ik vind het ontzettend leuk, heb al letterlijk tientallen vrouwen mogen trainen en inmiddels ben ik zo gelukkig met mijn werk dat ik niet eens meer van weekend naar weekend leef. Volgens mij is dat het ultieme bewijs dat je doet wat je leuk vindt.

Coachingstraject

Maar ik mag dan goed zijn in het werk wat ik doe, van ondernemen had ik weinig kaas gegeten. Toen mijn coach het voor de eerste keer over een funnel had, moest ik opzoeken wat het was. Iedere maand zette ik weer een stapje verder op het ondernemerspad, verdiende ik weer wat meer en bovendien: leerde ik weer heel erg veel.

Daarom heb ik ook besloten om verder te gaan met mijn businesscoach. Zij weet als geen ander hoe ik De Blogbaas van goed draaiende, startende onderneming in een fulltime inkomsten generend bedrijf moet veranderen. Dat doet ze niet echt gratis, zeg maar. Eigenlijk echt niet. Het bedrag dat ik hiervoor betaal, is bijna twee keer zo hoog als de vorige keer.

Uiteraard doet dat pijn en natuurlijk heb ik het hier met manlief over gehad, getwijfeld, alle voor- en nadelen op een rijtje gezet en nog eens getwijfeld. Maar ik heb zo'n rotsvast vertrouwen in De Blogbaas en in mezelf dat ik het wel moest doen. Op naar nog meer succes, nog meer gelukkige vrouwelijke ondernemers en nog meer plezier in mijn werk.

Oh, en als jullie ergens een nier te koop zien staan… Hij is niet van mij.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden