Zuchtjes wind

5 levenslessen die doktersromans jou bijbrengen

Ik word altijd vierkant uitgelachen als ik het vertel, maar ik schaam me er geen moment voor: ik lees doktersromans. Het liefst zo zoetsappig mogelijk. Niet alleen voor het vermaak. Welnee, je haalt ook nog eens onwijs veel levenslessen uit doktersromans. Ik deel de 5 meest waardevolle met je.

Niets fijners dan wegzwijmelen bij een boek waarbij de mannelijke hoofdpersoon altijd voorzien is van een sixpack en een heleboel geld en de dame in kwestie een bos krullen op haar hoofd heeft waar je u tegen zegt. Ik heb al menig romans versleten en deze twee personages komen er altijd in voor. Heerlijk, die voorspelbaarheid.

Maar zoals ik al zei: doktersromans zijn niet alleen leuk, je kan er ook wat van leren. Man, de levenslessen zijn soms megadiep! Zoals bijvoorbeeld deze 5 parels:

1. Blijf eindeloos maagd, want dan kom je je droomprins tegen

Van de 8 boeken die ik laatst heb gelezen, had in zeker 5 romans een maagdelijke dame van midden twintig de hoofdrol. Zij raakte na de eerste keer rollenbollen direct zwanger en moest daarna trouwen met de miljardair die haar bezwangerd had. Ik kan niet anders dan concluderen dat zolang mogelijk maagd blijven zijn vruchten afwerpt.

2. Wonen in een warm land is goed voor de romantiek

De verhalen spelen zich voornamelijk af in de bloedhitte van Australië, in de hitsige warmte van Amerika of in het zwoele Zuiden. Kennelijk is de temperatuur heel goed voor de romantiek, want de vonken spatten er vanaf.

3. Trouwen zonder daarover na te denken, kan geen kwaad

Waarom eerst jaren samenzijn voordat je in het huwelijksbootje stapt? De dames uit de doktersromans verblikken of verblozen niet als ze na de eerste date ten huwelijk worden gevraagd. En het mooie is dat ze allemaal nog lang en gelukkig leven, dus kwaad kan een snelle bruiloft kennelijk niet.

4. In iedere ‘gewone' man schuilt een prins

In het normale leven is dat spreekwoordelijk zo, als je het geluk hebt om jouw prins (of prinses) op het witte paard tegen te komen. In het leven van mijn favoriete boekpersonen is het echt zo. Daar blijkt namelijk iedere doodnormale kerel opeens een prins te zijn die op stel en sprong moet trouwen om het vermogen van zijn vader te kunnen erven.

5. Vrij nooit zonder condoom

Nou vind ik dat sowieso een goed idee als je geen kinderwens hebt, maar ik ben er een nog grotere voorstander van geworden sinds ik doktersromans lees. Zoals ik in puntje 1 al zei, worden de dames al zwanger als er naar ze gekeken wordt. Een extra jas tegen opspattend vocht kan dan ook geen kwaad.

Ben jij ook een fan van doktersromans of durf je daar stiekem niet voor uit te komen?

Lees je liever een mindsetboek? Kijk dan eens naar dit mooie lijstje.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden