Categorieën homepageReviews

REVIEW: Sajoer maakt Rotterdam een stuk gezonder

Sajoer is een pareltje dat ik van Instagram heb geplukt. Regelmatig zag ik allerlei hippe foto's voorbij komen en als je net zo'n foodie bent als ik, begrijp je direct dat ik daar wel een keer heen moest.

Het was de eerste dag van mijn vakantie en alles zat mee: mijn kleine gup was op tijd naar het kinderdagverblijf gegaan, Toeter was uitgelaten en ik had al gesport. Het leek wel of Het Lot wilde dat ik naar dit hippe Rotterdamse tentje op de Botersloot ging. Dus ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en met de Kek Mama onder mijn arm nam ik plaats aan een van de gezellige tafeltjes.

Hoe gezellig ziet dit eruit!

Verser dan vers

Wat me meteen opviel is dat de sfeer super relaxed is en dat eigenlijk alles uitstraalt dat Sajoer je iets gezonder wilt maken. Zij zeggen daar zelf over: 

Onze missie is de Rotterdamse burgers, toeristen, werklui, studenten en kinderen vitaler, gezonder & gelukkiger maken met de gezonde groente- en fruitsappen, salades, ontbijtjes en soepjes.

Ik koos voor de Yellow Mellow smoothie met mango, amandelmelk, banaan en limoen. Daarbij nam ik de bowl met drakenfruit en verse granola. Alhoewel ik er even op moest wachten, er kwamen namelijk ook flink wat online bestellingen tussendoor, werd ik absoluut niet teleurgesteld. Na het serveren was mijn tafeltje veranderd in een vrolijk en kleurrijk feestje!  

Vol gevoel

Beide ‘gerechtjes' waren super lekker, maar de ster van de lunch was de smoothie. De Yellow Mellow had namelijk een hele lekkere amandelsmaak, zonder dat hij te zwaar of te zoet was. Een van de grootste pluspunten is dat je de hele dag een vol gevoel hebt, zonder dat je je een beetje naar voelt omdat je te veel of ongezond hebt gegeten. 

Het enige minpuntje is dat er bijna overal banaan in zit en deze smaak is erg overheersend. Je moet dus wel een tikkie bananas zijn om hier te eten. 

Voor de smoothie en de bowl was ik rond de € 14,- uit. Misschien een beetje prijzig, maar aan de andere kant is gezond eten nou eenmaal duurder dan een vette hap. Ik ga zeker nog eens terug om weer een Yellow Mellow in mijn armen te kunnen sluiten! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden