Reviews

Review: lekker lunchen bij Proeflokaal Mimi in Voorschoten

Mopperen joh, dat manlief deed toen bleek dat Voorschoten iets verder rijden was dan ik vooraf had berekend. Kennelijk had ik ergens een foutje gemaakt, want opeens zaten we niet een klein half uur in de auto naar Proeflokaal Mimi, maar bijna 3 kwartier. Is het bijzondere lunchrestaurant deze rit waard? 

Mimi zit net buiten het centrum van Voorschoten en is alleen overdag open. Ik kwam het tegen op Instagram en hun gerechten zagen er zo lekker uit, dat ik het direct hoog op mijn ‘eet-lijstje' zette. 

Bijzondere menukaart

Proeflokaal Mimi omschrijft zichzelf als ‘vernieuwend en een tikkeltje eigenwijs'. Daar is wat mij betreft geen woord aan gelogen. Je vindt er gerechten op de menukaart die je niet zo snel ergens anders tegenkomt. Natuurlijk kan je kiezen voor een lekkere sandwich met bijvoorbeeld filet American, maar ook flammkuchen en truffelrisotto behoren tot de mogelijkheden. 

Zelf nam ik na lang wikken en wegen (en eerlijk is eerlijk: een wekenlange thuisstudie van de menukaart) de steak tartaar. Een foto van dit pareltje had ik online al een paar keer voorbij zien komen en de dikke frieten met truffelmayonaise zorgden ervoor dat ik direct ging kwijlen. Wim koos voor de hamburgertjes. 

De lekkerste ever

Ik ben altijd erg enthousiast als mijn bordje uit de keuken komt, maar nu stuiterde ik helemaal van mijn plekje af: wat zag dit er lekker uit! Het was de eerste keer dat ik steak tartaar at en de eerste hap was dan ook een beetje wennen. Maar samen met het gepocheerde eitje, de kappertje, uitjes en het lekkere sausje was het een waar feestje. 

De slingers werden opgehangen door de frieten en truffelmayonaise. Dit zijn echt de allerlekkerste patatjes (ik blijf een RotterdammerT) die ik ooit heb gegeten. En die truffelmayonaise… Ik moest me inhouden om het kommetje niet uit te lepelen. 

Proeflokaal Mimi krijgt een dik, vet pluspunt omdat ze dit bijgerecht gewoon onderdeel van het totaalplaatje maken. Ik vind het altijd zo kansloos als je dat apart moet betalen.

Het eten was heerlijk, de inrichting van het restaurant super sfeervol en gezellig en de prijs heel acceptabel. We waren voor 4 drankjes en 2 gerechten € 33,- (inclusief fooi) kwijt. Het is dat het niet helemaal in de buurt is, anders werd ik er kind aan huis. 

Ben je benieuwd naar welke restaurants ik nog meer heb bezocht? Lees dan mijn andere reviews

Samenvatting
Review datum
Review
Proeflokaal Mimi
Mijn score
5
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden