Categorieën homepageReviews

REVIEW: lekker eten èn schommelen bij ‘Altijd in de Buurt’

Altijd in de Buurt is een restaurant wat al heel lang op mijn lijstje staat. Vriendinnen komt er regelmatig en keren steeds met blije oogjes en volle buikjes terug. Daar moest ik dus ook eten! De schommel middenin het restaurant beloofde in ieder geval veel goeds. Maar zorgen mijn veel te hoge verwachten niet weer voor een deceptie, net zoals Supermercado

Het mega tof ingerichte Altijd in de Buurt is DE plek voor de Rotterdamse hipsters. De sfeer is prettig, de medewerkers divers en de gezellige zitjes zorgen ervoor dat het pand alleen maar ‘this is the place to be' uitstraalt. Ik was dan ook helemaal in mijn element toen ik mijn troon had beklommen. En ik zat echt op een soort troon, aangezien wij bovenop een houten bouwwerk, versierd met kussentjes, zaten. Heerlijk, vanaf mijn plek kon ik hippe mensen keuren en manlief had zicht op de keuken – ook niet geheel onbelangrijk.

Met je handen eten

Dit was de eerste keer dat ik vooraf niet de menukaart uit mijn hoofd had geleerd. Natuurlijk wist ik wel wat voor lekkers ze allemaal verkochten, maar ik had mijn keuze nog niet gemaakt. Ik besloot het last minute te doen en ging voor de Roffa Cheese Steak. Dit broodje bestaat uit, hoe kan het ook anders met zo'n naam, kaas en steak! Wim ging voor de Notorious P.I.G.: een broodje pulled pork met heerlijke barbecuesaus. Samen deelden we een portie zoete aardappelfrietjes.

Beide gerechten werden (wel 5 minuten na elkaar, dus dat was een beetje jammer) in gezellige mandjes op tafel gezet en het schoonmaakdoekje bevestigden wat we al vermoedden: we mochten met onze handen eten!

Roffa Cheese Steak

Een tikkie taai

Na een uitgebreide fotosessie konden we aanvallen en nam ik een hap van mijn broodje. JUM! Zo'n goed gevulde sandwich kreeg ik niet vaak. Zowel de kaas als het vlees waren rijkelijk aanwezig en de smaak was heerlijk. Het enige wat echt oprecht balen was, was de taaiheid van het vlees. Het was te lang gebakken waardoor het allemaal net wat te taai was. De pulled pork was wel super lekker.

Gaan we nog eens terug?

Dat denk ik wel! Er stonden nog zoveel gerechten op de menukaart die me ook zeer goed te doen leken. Daarbij zorgde de uitstraling van de zaak ervoor dat ik me echt op me gemak voelde en heerlijk zat. Als de steak net iets minder taai is en de gerechten van gezamenlijke eters samen op tafel worden gezet, ben ik helemaal tevreden.

Weet jij nog een hotspot waar ik absoluut heen moet? Geef het dan vooral door! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden