Categorieën homepageReviews

REVIEW: hamburgers happen bij Jamie Oliver’s Dinner

De maand april stond in het teken van eten, eten en nog meer eten. Dus ik besloot hem passend af te sluiten met, jawel, een etentje! Met mijn zeer gewaardeerde Appellonia's (dat is de naam van onze eetclub) bezocht ik Jamie Oliver's Diner om daar een gezellig hamburgertje naar binnen te proppen. Een ding is zeker: na onze komst kan Jamie weer een nieuwe auto aan zijn wagenpark toevoegen. 

Deze ‘Diner' is het tweede restaurant van Jamie Oliver in Rotterdam. Al eerder opende hij een Italiaans restaurant in de Markthal. Daar bakken ze de lekkerste polenta frietjes ooit, dus je begrijpt dat er nogal wat werd verwacht.

Stom: uienringen die je apart moet betalen.

Verre van druk

Alhoewel we er op zaterdagavond aten, was het verre van druk. Van tevoren was er door ons een back-upplan gemaakt voor het geval het echt overvol zou zijn, maar dit was niet nodig. Aan de gezellige uitstraling van het restaurant kan het niet liggen, want de inrichting is leuk en de serveersters zijn aardig.

Een lichte teleurstelling

Uiteraard ging er een kleine studie van de menukaart aan het bezoekje vooraf. Het viel me op dat de vegetarische opties nogal beperkt waren (er stond slechts 1 vega burger op de kaart), maar de burgers met vlees zagen er heerlijk uit.

Vooraf deelden we met z'n drieën een portie nachos. Onze serveerster zei dat we daar meer dan genoeg aan hadden, ook omdat de hoofdgerechten nogal groot zouden zijn. Toen ze terugkwam met het voorgerecht, voelde ik toch een lichte teleurstelling in me naar boven borrelen. Op een bordje stonden 7 huisgemaakte (pluspunt!) nacho chipjes rechtop en alhoewel het er erg mooi uitzag, was het niet bepaald veel voor 3 personen.

Dat is best een knap hamburgertje toch?

De mooiste hamburger van Nederland

Gelukkig werden we met het hoofdgerecht wel op onze wenken bediend. Voor mij werd namelijk de mooiste hamburger van Nederland gezet. Ik had de ‘Krankzinnige Burger' gekozen en zo zag hij er ook uit, op een positieve manier. Het kaas droop er vanaf, het vlees zag er sappig uit en het broodje was gegrild. De eerste hap is dan altijd een beetje gevaarlijk, want is de smaak net zo goed als het uiterlijk? Yes, Sir! Het was met recht een alleraardigste hamburger! Niet zo lekker als bij Ter Marsch, maar zeker goed te doen.

Vergeet je portemonnee niet

Een dikke domper vond ik het dat je het bijgerecht apart moet bestellen. Leg gewoon wat frietjes op het bord en vraag niet nog eens € 4,- voor een paar aardappelpartjes of uienringen. Het was niet dat de rekening nog niet hoog genoeg was namelijk. Voor 1 voorgerecht, 3 drankjes en 3 hamburgers + bijgerechten moesten we ruim € 80,- betalen. De weekomzet van dit restaurant bezorgt Jamie met gemak een nieuwe auto volgens mij.

Momenteel staan er geen restaurants meer op mijn lijstje. Weet jij een lekker exemplaar in Rotterdam? Het mag van alles zijn: van vegan tot vis en van vegetarisch tot vlees. Ik ben benieuwd! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden