Reviews

REVIEW – Is Croos het leukste kidscafé van Nederland?

Heb jij dat ook weleens, dat je gaat voor een kopje koffie maar uiteindelijk een enorme stapel pannenkoeken naar binnen schuift? Ik hoop nu zo dat je ja zegt. Mij overkwam het in ieder geval wel, bij Croos in Rotterdam. En ik heb er geen seconde spijt van gehad.

Een tijdje geleden maakte ik een heel fijn lijstje met de leukste kidscafé's van Rotterdam. Uiteraard stond Croos daar ook op, want heel veel hipper dan dat werd een kidscafé volgens mij niet. Inmiddels ben ik er ook daadwerkelijk geweest en heb ik ontdekt dat hip alleen bij lange na de lading niet dekt.

Een waar kinderparadijs

Ik maakte me een klein beetje zorgen toen ik aankwam, want waar was er plek voor kinderen? Op het pleintje stond wel een stoere zandbak en een fietsje, maar binnen zag ik weinig speelgelegenheid. Mijn koffietentjes-hart ging er zeker sneller van kloppen, alleen voor Mae zag ik weinig mogelijkheden.

Totdat we het trapje naar de souterrain afgingen en daar een waar kinderparadijs bleek te zijn. Voor de papa's en mama's is er genoeg plek om te zitten en kinderen kunnen zich vermaken met verschillende soorten speelgoed, een keukentje, een winkeltje en een verkleedhoek. Het verschoningskussen is op precies de goede hoogte gemaakt, wat een verademing is aangezien je er meestal ontzettend onhandig bij staat.

Croos houdt van lekker eten

Dit zijn niet mijn woorden, maar die van Croos zelf. Het is dan wel weer de manier om mijn hartje voor je te winnen, want als ik ergens van hou, dan is het wel van lekker eten! Gelukkig kan je dat bij deze leuke zaak aan de Exercitiestraat in Rotterdam maar al te goed.

In eerste instantie gingen mijn foodie vriendin, haar veel te knappe baby, mijn lieve Mae en ik alleen voor een bakkie koffie (en een kindercappuccino), maar toen we de menukaart voor ons kregen, besloten we spontaan voor de pancakes te gaan. Ik nam die met gezouten pinda's en mijn reviewpartner in crime koos voor de lemon curd. Mae mocht genieten van een stukje bananenbrood en wat fruit.

Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik nog nooit zulke lekkere pancakes op heb. Ze waren flully, niet te zwaar en de gezouten boter onderop was zo overheerlijk dat ik bijna het bord wilde aflikken. Zelfs het bananenbrood was extreem lekker en het bakje fruit dat Mae kreeg, zat tot de rand toe voel met allerlei vers ingrediënten zoals appel, blauwe bessen en banaan.

Voor 2 keer pancakes, 1 stuk bananenbrood, 1 kom fruit, 4 cappuccino en 1 kindercappuccino waren we net iets meer dan 30 euro kwijt. Dat was de megagezellige ochtend en het lekkere eten meer dan waard!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden