Categorieën homepageReviews

Eindhoven de lekkerste – onze laatste citytrip met z’n tweeën

Voordat Erwtje haar intrede doet in ons gezin, wilden we er nog een keer op uit. In eerste instantie zat ik te denken aan een weekendje Barcelona, maar aangezien manlief bang was dat we straks een Spaans kind met de naam Sang Ria kregen, werd het toch iets dichterbij huis. En om precies te zijn: Eindhoven! 

Al eerder zette ik alle toffe hotspots van Eindhoven op een rij en dat bleken er nog behoorlijk wat te zijn. Helaas hebben we ze niet allemaal kunnen bezoeken, maar 4 van de 7 vind ik nog best een mooie score!

Een weg door de stad gegeten

De gebakjes van Intelligentia ICE

Eigenlijk hebben Wim en ik ons een weg door de stad gegeten. Het begon bij Bagels & Juice, waar ik genoten heb van een meergranen bagel met avocado, bacon en truffelkaas. Daarna hebben we de vele geweldige winkels van Urban Shopper bezocht. Ik word altijd zielsgelukkig van hipsterwinkeltjes en hier kon ik mijn hart echt ophalen. We kochten een te gek pakje voor Erwtje en ik heb me echt in moeten houden om mijn serviesvoorraad niet te verdubbelen.

We namen afscheid van Strijp-S (waar Urban Shopper gevestigd is) met een gebakje bij Intelligentia ICE. Dit toffe zaakje maakt de lekkerste gebakjes met allerlei aparte combinaties. Zo genoot Wim van een gebakje met blauwe bes en pistache, en schoof ik een heerlijke witte chocoladebol met rabarber en roos naar binnen. Je had zelfs een variant met pure chocolade, olijf en zeezout, maar dat durfde ik net niet aan.

Hamburgers en ontbijtjes tot aan het plafond

Het decor bij De Burger was gezellig, maar zorgde ook voor gekke foto's.

Omdat het restaurant waar ik wilde eten (Radio Royaal) zijn menu had gewijzigd en er voor mij (als zwangere) vrij weinig overbleef, besloten we ouderwets te gaan hamburger-happen bij De Burger. Ik was er al snel uit wat het werd, namelijk de Truffelburger! Wim koos de Hangover, bestaande uit een dubbel portie hambugers, 2 keer bacon en uiteraard een shitload aan kaas.

Alhoewel we de volgende ochtend stiekem nog steeds volzaten van het heerlijke diner, hebben we ook flink gebruik gemaakt van het ontbijt. We verbleven in het Intel Art Hotel en daar doen ze niet moeilijk over een boterhammetje meer of minder. Ze hadden vers fruit, verschillende soorten brood, gebakjes, croissantjes, diverse vleeswaren, een berg kaasjes, gerookte zalm, bacon en een knappe kok die eitjes stond te bakken. Als klap op de vuurpijl kon je zelfs de dag beginnen met een glaasje champagne! (oké, het was cava, maar het gaat om het idee)

Blij, blijer, blijst

Lang leve The Happiness Café!

Vlak voordat we de rit naar Rotterdam weer wilden maken, kwam ik erachter dat The Happiness Café om de hoek van ons hotel zat. Daar moest ik natuurlijk gebruik van maken. Zonder overdrijven kan ik zeggen dat het een van de leukste tentjes is waar ik ooit ben geweest. De dames waren onwijs vriendelijk, de brownie met salted caramel was werkelijk overheerlijk en het interieur (mega hipster met kussentjes, veel hout en lichte kleuren) zorgde er bijna voor dat ik er wilde wonen.

Of Eindhoven het gekst is, weet ik niet, maar lekker zijn ze daar zeker! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden