Mindset

Zen terwijl je naar YouTube kijkt – Wat is ASMR? + 3 fijne ASMR videos

Heb je vakantiestress of zit je juist in de drukste periode van het jaar op je werk? Grijp naar de ASMR! Het is geen foute synthetische drug of een stevige cocktail, maar juist iets wat helemaal geen kwaad kan. Het begint met een rustig gevoel in je achterhoofd en verspreidt zich langzaam door je hele lichaam. Daarna val je als een mak lammetje in slaap. Wat is ASMR precies en waar vind je het? Ik leg het uit en zet direct 3 fijne ASMR-video's voor je op een rij.

Wat is ASMR?

ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response en is een bepaalde gevoelssensatie die wordt veroorzaakt door rustgevende geluiden en beelden. Er is niet één soort beeld of geluid dat bij iedereen hetzelfde gevoel opwekt. Het kan best zijn dat ik heel erg ontspannen word van trommelende vingers terwijl jij daar moordneigingen van krijgt.

Welke triggers zijn er?

Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt er een trigger van. Ik ontspande een tijdje enorm van filmpjes waarin iemands haren werden gekamd of geknipt, maar dat is de laatste tijd weer wat minder. Nu ben ik helemaal weg van een filmpje waarin een ASMRtist (ASMR + artist) laat zien hoe je mooi je handdoeken opvouwt. (Nee, ik heb dit niet als ik het zelf doe dus ik kom ook jouw handdoeken niet opvouwen.)

De meest voorkomende ASMR-triggers zijn het kraken van papiertjes of stoffen, fluisteren, trommelen of tappen en mondgeluidjes.

Ik moet er ook direct eerlijk bij zeggen dat niet iedereen gevoelig is voor ASMR. Omdat het echt een gevoel is dat wordt opgeroepen zonder dat je daar invloed op hebt, kan je het ook niet trainen. Ben je benieuwd welke trigger voor jou werkt? Kijk dan onderstaande video:

3 fijne ASMR video's

YouTube wordt tegenwoordig overspoeld door ASMRtists of YouTubers die een uitstapje maken richting ASMR. Ik heb de 5 fijnste filmpjes en kanalen voor je op een rij gezet.

1. Beautygloss

Het is jammer dat ze maar heel weinig filmpjes heeft staan, want de stem en rust van Mascha zijn er perfect voor.

2. Gentle Whispering

Deze vrouw wordt per filmpje soms meer dan 2,5 miljoen keer bekeken en heeft ruim 1,7 miljoen abonnees op haar YouTube-kanaal. Haar populairste video heeft 25 miljoen weergaven. Bizarre aantallen!

3. Gibi

Gibi is de rockchick onder de ASMR YouTube'rs en werkt vooral veel met wapperende vingers en mondgeluidjes. Ik word helemaal gek van onderstaand filmpje, maar er zijn heel veel mensen die er juist door ontspannen.

Is ASMR iets voor jou? En zo ja, naar welke video's kijk je graag?

Ben jij toch meer een meditatie-type? Check dan hoe je, ook met een korte spanningsboog, heel goed kan mediteren.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden