Categorieën homepageMindset

Met volle angst vooruit leven

Het is lastig leven als je steeds tegen gehouden wordt door allerlei angsten. Voor je het weet laat je van alles, omdat je het niet durft. Of geef je je grote passie op aangezien je ervan overtuigd bent dat je het niet kan. Daarom heb ik besloten met volle angst vooruit te leven.

Oefenen, oefenen en nog meer oefenen

Wist je dat het 66 dagen duurt voordat je een nieuwe gewoonte eigen hebt gemaakt? Het is helemaal geen kwestie van doen, zoals veel mensen zeggen. Natuurlijk, als jij besluit te bungeejumpen en bovenaan een brug met een elastiek om je enkels staat, dan is het een kwestie van doen. Maar wanneer je besluit voortaan assertief door het leven te gaan, dan zit er maar 1 ding op: oefenen totdat je erbij neervalt.

Deze foto nam ik op een bloggers meeting met ALLEMAAL onbekenden.

Mijn eigen veilige bubbel

Ik wil ook een nieuwe gewoonte eigen maken, namelijk makkelijker uit mijn comfortzone stappen. Iedereen heeft een comfortzone en dat is helemaal niet erg. Niets is fijner als jezelf even terug kunnen trekken in je eigen veilige bubbel, helemaal als het niet mee zit.

Ik kwam er echter achter dat ik daar toch wel erg vaak in zat. Ik ondernam weinig nieuws, omdat ik het eng vond. Natuurlijk speelt het hebben van een angststoornis mee, aangezien ik daardoor vaak een pietsie banger ben voor (nieuwe) dingen dan andere mensen. Maar om daar mijn leven door te laten beïnvloeden, is toch ook wel weer heel erg zonde.

Iedere week iets nieuws

Daarom heb ik mezelf een uitdaging gegeven: iedere week doe ik iets dat ik nog nooit heb gedaan. De uitdagingen ‘1 week vegan eten' en ‘afspreken met vreemden' heb ik al voltooid. Bij beide uitdagingen voelde ik me verre van comfortabel, maar ik heb er wel onwijs veel van geleerd. 

Door steeds iets nieuws te moeten doen, oefen ik me rot en ontdek ik dat ik tot veel meer in staat ben dan ik dacht.

Jij kan dat ook!

Er zijn ongetwijfeld 100 dingen waarbij jij denkt: dat wil ik wel, maar ik durf het niet. Super zonde, want je laat je leiden door angst. Het is helemaal niet erg om angst te voelen. Sterker nog, angst is het signaal om juist rekening mee te houden. Maar rekening houden betekent niet dat je het niet moet doen. Je kan naar je angst luisteren en er tegelijkertijd voor gaan. Stapje voor stapje, door heel veel te oefenen. 

Doe jij met me mee? Ga jij ook iedere week een uitdaging aan die je nog nooit gedurfd hebt? Ik ben benieuwd! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden