Mindset

Ga ik met deze gigantische stap mijn ambities en dromen waarmaken?

Zal ik beginnen met het verklappen van een geheim? Ik schrijf dit artikel vooral om mezelf ervan te overtuigen dat het goed is wat ik heb gedaan. Natuurlijk weet ik dat diep van binnen wel, maar de stap die ik zet, is behoorlijk groot. Help! Ga ik hiermee mijn ambities en dromen waarmaken?

Ik heb een coach!

Sinds ik zelf de opleiding tot lifecoach doe, ben ik erg geïnteresseerd in hoe andere coaches dingen aanpakken. Door al deze informatie krijg je toch een spiegel voor gehouden. Hoe doe ik het zelf en wat kan ik veranderen? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik nog meer uit mezelf haal?

Als je me volgt op Instagram, dan weet je dat ik zelf ook druk bezig ben met ondernemen. Ik ben al jaren als tekstschrijvende zzp'er aan de slag, maar een echte ondernemer voel ik me niet. Nu ik besloten heb als coach te willen werken (in het voorjaar meer daarover – mega spannend!), vind ik dat ik ook dat gedeelte moet aanpakken. Ik moet en zal een ondernemer worden! Daarom heb ik zelf ook een coach in de arm genomen. Ja ja, zelfs coaches worden gecoacht. Zij gaat mij helpen in het zelfstandig ondernemer zijn en samen gaan we een traject van 6 maanden aan.

Wat een bedrag voor mijn ambities!

Deze vrouw is het maken van de investering ongetwijfeld ontzettend waard (ik moet nog beginnen, maar uiteraard hou ik je hiervan op de hoogte), maar ik ga nu wel met een rib of 3 minder door het leven. Wat een bedrag! Ik ben 3 nullen armer en ik vind het doodeng om dat bedrag aan mezelf uit te geven. Hallo, wat denk ik wel niet!? Ik kan zoveel doen met dat geld en ik besluit ‘zomaar even' dat in mezelf te investeren, zodat ik er beter van word.

Geloven in mijn dromen

Nu ik dit opschrijf voel ik mezelf nog steeds ongemakkelijk en pretentieus. Maar ik weet ook dat ik dit moet doen. Een onderneming als coach opzetten is mijn droom en zonder hulp lukt dat niet. Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder begeleiding volgend jaar nog steeds op hetzelfde punt sta als nu. En hoe ruk is dat als je wilt groeien en echt een keigoede onderneming wilt neerzetten? Investeren in mezelf is dan echt nodig en dat heb ik nu dus ook gedaan.

Hoe het gaat uitpakken, weet ik niet. Maar ik ben trots op mezelf dat ik hiervoor gekozen heb. Verder dan dit kan ik niet buiten mijn comfortzone komen denk ik. Dat ik dit avontuur dus met knikkende knietjes aanga, staat vast.

Ik neem je de komende maanden mee en laat je weten hoe dit voor mij uitpakt. Hopelijk kan ik heel veel vrouwen motiveren om hetzelfde te doen!

Gabriella

Bekijk de berichten

  • Wat een mooie en spannende stap Gabriella! Ik herinner me na het lezen van je blog de onzekerheid die ik zelf voelde toen ik jaren geleden een coach inhuurde (óók 3 ribben 😅). Maar ook herken ik je gevoel van vertrouwen diep vanbinnen, in je eigen kunnen, want dat schemert wel tussen de regels door; je hebt een roeping gevonden en je gaat ervoor! En tuurlijk, er is veel te leren en je moet ervoor uit je comfortzone, maar volgens mij ben jij al ondernemender dan je zelf denkt 😉 Alle vertrouwen in dat jij enorm gaat groeien gedurende dit traject; mooi om te volgen. You go girl!!

    • Ahhh, bedankt voor je lieve woorden! Ik vind het fijn dat je het herkent. Jij hebt doorgezet en kijk eens waar je nu staat! Dat geeft mij nog meer vertrouwen dat ik dit gewoon waar ga maken. :)

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden