Categorieën homepageMindset

5 winkels waar je moet zijn voor geweldig servies

Gezond eten vind ik heerlijk, lekker sporten zorgt ervoor dat ik kan ontspannen en van schrijven word ik blij. In principe ben ik dus de ideale foodblogger. Ware het niet dat daar foto's bij horen, en juist die bezorgen mij nachtmerries. 

Niet zozeer het maken van de foto's zelf. Ik weet dat food fotografie een compleet vak apart is en ik weiger mijn skills (en mijn foto's) dan ook naast die van professionals te leggen. Nee, het meest lastige vind ik het origineel houden van de plaatjes. Man, hoe komen die mensen toch aan zo ontiegelijk veel servies?! Hebben ze een geheime deal met de bordenboer? Shoppen ze proletarisch in de Koopgoot? Of is er een geheime truc die ik niet ken?

Met een stalen gezicht (en een lege portemonnee)

Hoe het ook zij, ik heb met mezelf een afspraak gemaakt. Ik mag iedere maand, na het storten van mijn salaris, een paar nieuwe spulletjes kopen en daar blijft het ook bij. Als ik die maand al ergens geweest ben, loop ik met een stalen gezicht alle andere potjes en pannetjes voorbij. Tenzij ze heel erg leuk zijn natuurlijk..

Ik heb de 5 winkels waar ik het meest gelukkig van word, voor je op een rij gezet. En geloof me, daar zit een aantal verrassende shops bij!

1. Søstrene Grene

Ik had nog nooit van deze winkel gehoord, todat hij opeens op de Hoogstraat in Rotterdam verscheen. Søstrene Grene is van origine Deens, maar heeft zich inmiddels al in heel wat landen gevestigd. Ze verkopen niet alleen servies, maar ook allerlei woonaccessoires. Ik waarschuw je alvast: het is onmogelijk de winkel te verlaten zonder wat te kopen.

2. Blokker

Hoe irritant de reclame met SJ Parker ook is, sinds de grote ‘moderne' ommezwaai van Blokker hebben ze opeens een supertof assortiment. Regelmatig kom ik er borden met een onwijs leuke print tegen, kaarsjes met een vrolijke opdruk of theemokken waarin je bijna verzuipt. En het grote voordeel: zo duur is de winkel niet.

3. Loods 5

Het bord waar ik kilo's complimenten over krijg

Als je naar deze winkel gaat, is het alsof je een soort woon-hemel binnenstapt. Ze hebben heel veel leuke, originele en gekke dingen, maar toch past alles precies bij elkaar. Hoe ze het zo neergezet krijgen, weet ik niet, maar het is altijd een enorme bron van inspiratie. Je moet wel je portemonnee meenemen als je naar Loods 5 gaat, want de prijzen liggen tussen duur en heel duur.

4. Xenos

Xenos is nou echt zo'n winkel die je niet zonder lege handen kunt verlaten. Of je er nu voor servies heengaat, kerstballen, cadeaupapier, satéprikkers of een warm kleedje voor op de bank, je tikt altijd meer dan 10 euro af bij de kassa. Niet omdat ze duur zijn, maar omdat ze zo ontiegelijk veel leuke spullen hebben. Laatst heb ik mijn kast weer flink gevuld met te leuke borden en het waren goede aankopen, want ik krijg er regelmatig complimentjes over op Instagram!

5. Dille & Kamille

De geur alleen al als je de winkel binnenstapt: alsof je op een soort mini shopvakantie bent. Over het servies van Dille & Kamille ben ik niet mega enthousiast (wel leuk, niet spectaculair), maar de overige tafelaccessoires zijn des te leuker! Vooral in hun ‘tafeldek-hoek‘ kijk ik regelmatig.

Heb ik een te gekke winkel over het hoofd gezien? Laat het me weten in de comments, via Facebook of op Instagram

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden