Wauw, ik mag voor de derde keer zwanger zijn! Wat een wonder. Tijdens iedere zwangerschap heb ik een dagboek bijgehouden en zo ook deze keer. Wekelijks deel ik alle mooie geluksmomenten, maar ook de struggles, onzekerheden en het balanceren tussen twee kindjes en een zwangerschap. Deze week: de laatste loodjes gaan nu echt wegen

Lief Roosje,

Deze week werd je uitgebreid op de echo gezet. Het was weer tijd voor een meetmoment en dus keek de echoscopiste je helemaal na. Je bent nog steeds een meisje, je hartje klopt prachtig en je volgt keurig het gemiddelde lijntje. Naar verwachting zal je, als je met 40 weken geboren wordt, rond de 3,5 kg wegen. Je zou dan wel de grootste van de drie zijn. Mae woog bij haar geboorte nog geen 3 kg (maar werd wel geboren met 38 weken) en Lewis was met 40 weken + 1 dag net 3,1 kg zwaar.

We hebben sowieso al een record te pakken, want je moedertje heeft haar eigen getallen ook nog niet eerder op de weegschaal gezien. Sterker nog, de afgelopen keer heb ik niet eens naar de cijfertjes gekeken, omdat ik er een beetje moedeloos van werd. Nou zit uitgebreid bewegen er ook niet echt meer in, want ik merk aan veel dingen dat het wel echt zwaarder begint te worden. Mijn rug doet zeer en ook krijg ik heel snel stevige harde buiken. Toch voel ik me nog steeds erg goed en geniet ik nog heel erg van jou in mijn buik.

Ik merk dat ik langzaam mijn bubbeltje in duik. De drukste werkweken zijn voorbij en de komende weken ga ik afbouwen en alles overdragen aan mijn team. Daarna is het tijd voor babykleding uitzoeken, uren op de bank liggen terwijl ik over mijn buik wrijf en middagdutjes.

Mama kan niet wachten tot jij er bent, lieve kleine Roos.

Liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden