We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch haar prachtige gezichtje aan de buitenwereld zien. Onze tweede dochter, en derde kindje, Maggie is geboren! Iedere maand houd ik een dagboek bij over hoe zij groeit en hoe wij het ouderschap ervaren. Deze maand: je bent al net zo snel als je broer

Lieve Maggie,

Er is altijd zo'n moment bij baby's waarop je denkt: daar heb ik jou toch niet neergelegd? Dat moment is bij jou al vrij vroeg gekomen, want inmiddels lig jij echt geen seconden meer stil. Eerst was het nog een beetje rollen, vervolgens werd het ‘in z'n achteruit' schuiven en zelfs daar ben je nu alweer klaar mee. Inmiddels tijger je het hele huis door, zoek je ieder snoertje op en ga je op jacht naar het speelgoed van je broer en zus. Je vindt het heerlijk om op je dooie akkertje lekker bezig te zijn en in je box liggen is dan ook ontzettend saai. Wat je wel kan waarderen is je Stokke-stoel. Zittend op je troon klets je lekker in het rond en doe je met alle liefde je mond open voor allerlei lekkere hapjes.

Over die lekkere hapjes gesproken, in het vorige dagboek schreef ik nog dat je ieder vorm van vast voedsel weigerde omdat je er niets aan vond. Dat is inmiddels 180 graden gedraaid want je vindt het heerlijk om te snaaien. En Mae en Lewis vinden het geweldig om je eten te geven, dus je komt werkelijk niets te kort.

Over het slapen hebben we het maar niet. Je was lang onze beste slaapster, maar inmiddels hebben ook met jou al menig nacht opgezeten. Gelukkig zijn we wel wat gewend en waren de wallen nog niet weggetrokken. Maar toch, allerliefst cadeautje van me, lijkt me het fan-tas-tisch als je een nachtje doortrekt.

En dan het liefst als mama thuis slaapt, niet wanneer ik dat ene nachtje ergens anders slaap.

Ik hou onwijs veel van jou, knappe druif!

Liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden